Historisk filmaften i Valby Kulturhus København

08 maj 2018 kl. 19:00 - 21:45

Valby Kulturhus, Valgårdsvej 4, 2500 København

I 25 år rejste den fransk fødte jødiske kvinde, Arlette Andersen, rundt i landet og fortalte om at overleve fangenskabet i nazisternes værste udryddelseslejr Auschwitz. Det var en historie, som hun ellers havde besluttet sig for at glemme alt om.

I 2017 blev hendes gribende historie til en dokumentarfilm, ”Arlette – en historie vi aldrig må glemme”. Den har siden solgt mere end 7.000 biografbilletter.

Med 426 foredrag blev Arlette Andersen én af de mest efterspurgte foredragsholdere i landet. Hendes mission har altid været, at vi aldrig må glemme Auschwitz og Holocaust - med et håb om, at det aldrig må ske igen.

Men hvorfor fik Holocaust-benægterne Arlette Andersen til at bryde 45 års tavshed om sine oplevelser i Auschwitz ? Hvordan kan vi bruge Arlette Andersens historie ? Er der noget, vi kan lære af den i dag, hvor jøder stadig bliver forfulgt og chikaneret, og hvor antisemitismen og de højre-nationale politiske kræfter fortsat trives i en stadig mere konfliktfyldt verden.

Filmskaberne Thomas og Peter Kvist Christiansen inviterer til en særlig historisk film- og foredragsaften med blandt andet visningen af filmen ”Arlette – en historie vi aldrig må glemme”. Der vil ligeledes blive vist særlige interviewoptagelser, som ikke er med i dokumentarfilmen.

I filmoptagelserne fortæller Arlette Andersen blandt andet om sit første foredrag og om hendes oplevelser ved at rejse rundt og fortælle sin historie til unge mennesker på gymnasierne - hvad hun mener, at det har betydet. Ikke mindst fortæller Arlette Andersen om hendes oplevelse af at møde sin redningsmand fra Auschwitz.

[Varighed 150 minutter – incl. 15 minutters pause]

www.arletteandersen.dk

Historisk filmaften

Salg lukket