Historisk kagecafé med søde fortællinger i Skovpavillonen

29 sep 2019 kl. 13:30 - 15:30

Frilandsmuseet, Meinckes Vej 5, 4930 Maribo

”Når en peberkagebager, bager peberbagekagertar han først en mægtig gryde og et kilo smør omtrent…” Sådan synger bageren fra ’Folk og røvere i Kardemommeby’ men som kendere af sangen ved man også, hvor galt det kan gå, hvis man ikke følger opskriften. Men det skulle der helst ikke blive noget af d. 29. september når Museum Lolland-Falster holder historisk café med 1700- og 1800-tals lækkerier på bordene.  

Kagerne er naturligvis bagt efter gamle opskrifter og vil tage jer på en sød og lækker rejse gennem kagens udvikling. Vi garanterer, at det er yderst delikat, det vi serverer denne eftermiddag, og der vil både være kager som er lidt anderledes end, hvad du finder hos en traditionel bager i dag – ligesom der vil være nogle der er mere genkendelige. Som et ekstra krydderi bliver der også fortalt om kage gennem historien og hvordan mennesket altid har indtaget sødt som en del af kosten. Lige fra sommer modne bær, til kogte fedtkager til lette og luftige småkager.  

Denne søndag er den sidste officielle åbningsdag på Frilandsmuseet inden efterårsferien går løs i uge 42. Det vil vi gerne markere med denne hyggelig eftermiddag i museets Skovpavillon, med lækkerier og naturligvis en mulighed for at opleve Frilandsmuseet, inden efterårets fantastiske farveflor indtager steder.  

Billetten dækker også entré til Frilandsmuseet og kan benyttes i hele museets åbningstid. 


Dette tilbud er forbeholdt CulturePoint-medlemmer, så hvis du ikke allerede er medlem af kulturfællesskabet CulturePoint, så skynd dig at melde dig ind. Det er helt gratis. På CulturePoint finder du inspiration, særlige tilbud og ekstra rabatter på alt inden for kultur, natur, kroer, restauranter og overnatning på Sydsjælland, Møn, Lolland og Falster. Find os på www.culturepoint.dk eller download app’en CulturePoint til Android eller Iphone i dag. 


Pris: 195 kr. Prisen dækker historisk kagebord, kaffe/te/saft, foredrag samt entré til Frilandsmuseet. Der er et begrænset antal pladser, så det er først-til-mølle-princippet. Max 40 deltagere.