HJERNEN & KUNSTEN – foredrag ved hjerneforsker Martin Skov

Strandgade 91, 1401 København
25 nov 2021 kl. 17:00 - 18:00
Super arrangør
Billetter DKK 45,00 - DKK 60,00
Billetter DKK 45,00 - DKK 60,00

HJERNEN & KUNSTEN

Hvad sker der egentlig i hjernen, når vi oplever kunst, og er der hold i den islandske kunstner Shoplifters teori om, at hendes installation giver et hjernemæssigt kick? Hjerneforsker Martin Skov kommer rundt om det hele.


Udstillingen af den islandske kunstner Hrafnhildur Arnardóttir/Shoplifter på Nordatlantens Brygge, Nervescape IX, er en installation, som både leger med at billedliggøre menneskets nervelandskab, samtidig med at kunstneren forestiller sig, at kunst reelt kan påvirke den menneskelige hjerne: At vi simpelthen går mere glade ud i verden efter at have dykket i hendes farvebassin.

Hvorfor kunst?
Af alle klodens dyrearter er det kun mennesket, der skaber og bruger kunst som en integreret del af alle livets forhold. Men hvad er egentlig grunden hertil? Hvad sker der i hjernen og kroppen, når vi oplever kunst? I de sidste tyve år har hjerneforskningen, under betegnelsen neuroæstetik, udforsket disse spørgsmål ved brug af avancerede undersøgelsesmetoder såsom hjernescanning. Dette foredrag af Martin Skov præsenterer en oversigt over denne forskning, med særlig fokus på den måde, visuel kunst er i stand til at påvirke kroppens emotionelle og fysiologiske tilstand.

Martin Skov
Martin Skov er seniorforsker ved Danish Research Centre for Magnetic Resonance, Hvidovre Hospital, og Center for Decision Neuroscience, CBS. Medredaktør af The Routledge International Handbook of Neuroaesthetics. Martin Skov forsker i, hvorfor vi reagerer med nydelse eller afsky på sensoriske oplevelser. Se evt. mere på hans twitter-konto: @mskov01

Foredraget varer en time, inkl. spørgsmål fra salen. Salen åbner 45 minutter før arrangementet starter. 

Billetten er inkl. adgang til udstillingen.

Nordatlantens Venner

Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke