Denne dag står i sildens tegn, og vi laver tøndemodnede julesild, så du kan være klar til julefrokosten.

Julen nærmer sig, og inden længe er det tid til både julemiddag og -frokoster for de fleste. På mange juleborde er silden en uundgåelig følgesvend, hvad enten man elsker den, eller spiser den, fordi det er en tradition. Traditionen for indtagelse af sild, tilberedt på denne måde, vi er ret alene om i Danmark. At lave marineret sild kræver både kærlighed og tid. Silden findes i forskellige salte, syrlige og søde udgaver, marineret med krydderier eller andre smagstilsætninger. Tidligere blev sildene konserveret med salt og pakket tæt i tønder af træ, hvor de efter 5-6 ugers modning var klar til at blive spist, som de var, udvandet og kogt eller røget og stegt – afhængigt af, hvor i landet man befandt sig. Hver egn havde sin sildeskik.

Vi hylder silden og inviterer den indenfor som æresgæst den 8. november med arrangementet Holde Hus. Der vil både være fortælling om silden i historien og til sidst prøver vi at gøre silden klar til tøndemodning, så du kan præsentere din egen tøndemodnede julesild ved julebordet omkring den 24. december.

For 200 år siden ruttede man ikke med råvarerne, men lod alle dele indgå på forskellig måde i husholdningen uden spild. I Bakkehuset sætter vi med arrangementsrækken ”Holde Hus” fokus på det at bruge alle dele af råvarerne uden spildprodukter. 

Vi har råvarer og materialer, og workshopdelen foregår til dels udendørs, så husk at klæde dig på efter vejr og vind.

Netværk

Bakkehuset er et litterært museum, en romantisk have og et kulinarisk orangeri. Oplev den danske guldalder i ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbeks genindrettede hjem.
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke