spring til hovedindhold
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

HVAD SKAL VI MED KOLONITIDEN? – foredrag med Kirsten Thisted

Afholdt event

HVAD SKAL VI MED KOLONITIDEN? – foredrag med Kirsten Thisted

Fra DKK 45,00

Sted

Dato

28 okt 2021 kl. 19:30 - 21:00

Beskrivelse

Mød Kirsten Thisted, bogaktuel med 'Stemmer fra Grønland – den danske koloni i 1920´erne'.


I sin nye bog Stemmer fra Grønland – den danske koloni i 1920´erne, går Kirsten Thisted i historiens arkiver, ned i breve og dagbøger og andre skriftlige kilder, for at komme helt tæt på det grønlandske samfund, som det så ud for 100 år siden, og langt ind i de private både varme og vanskelige relationer mellem mennesker. Det handler om identitet, om kultur og ikke mindst om følelser, når man som Thisted går helt tæt på og ned i detaljerne om, hvilke varer og ord, der privat blev udvekslet. 

Tiden er spolet 100 år tilbage
I bogen spoler vi tiden 100 år tilbage og følger mødet mellem danskere og grønlændere. Vi kommer en stor del af samfundet rundt, fra den fattige tuberkuloseramte grønlandske fisker Peter Gundel, til den øverste danske embedsmand Philip Rosendahl. Hvad kan vi lære om den tid? Hvorfor var grønlænderne så ivrige efter modernisering og et nærmere samarbejde med danskerne? Og hvad har den tid at sige os i dag? Hvordan kan det at genbesøge fortiden hjælpe os med at skabe nye, ligeværdige relationer i nutiden - og fremtiden?

Kirsten Thisteds pointe er, at Grønland og Danmark ikke har en fælles historie, men at de to lande derimod har forbundne historier. Kom og hør, hvad hun mener med den distinktion.

Kirsten Thisted
Kirsten Thisted er lektor, ph.d. og ansat ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet. Hun har siden 1980’erne forsket i grønlandsk litteratur samt i relationerne mellem Grønland og Danmark. Har blandt anet udgivet: Således skriver jeg, Aron (1999), Grønlandsforskning (red. 2005), Denmark and the New North Atlantic. Narratives and Memories in a Former Empire (red. 2020 med Ann-Sofie N. Gremaud).

PRAKTISK INFO
Foredraget varer en time, og derefter er der en halv time til at svare på spørgsmål fra salen. Der er café og bogsalg i salen, der åbner 45 minutter før det starter, hvor Stemmer fra Grønland – den danske koloni i 1920´erne vil kunne købes til særpris.

Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.

Lokation

Nordatlantens Brygge Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .