Hvem igangsatte byggeriet af Roskilde Domkirke? - En ​arkitekturhistorisk omvisning

26 mar 2018 kl. 19:00 - 20:30

Roskilde Domkirke, Domkirkepladsen 3, 4000 Roskilde

Netop nu forandres vores opfattelse af Domkirkens tidlige bygningshistorie. Arkitekturhistoriker Thomas Bertelsen fra Nationalmuseet har det seneste år studeret kirkens arkitektur og de spor, som middelalderens bygmestre har afsat i kirkebygningen. Det har kastet helt nye erkendelser af sig, som allerede nu har rykket markant ved hvad vi hidtil har troet. ROMU og Roskilde Domkirke inviterer derfor ind til en særlig omvisning i kirken med Thomas Bertelsen.

Roskilde Domkirke har i knap 200 år interesseret danske kulturhistorikere - og med god grund. Foruden at tjene som gravkirke for en lang række danske regenter, står kirkebygningen som et sjældent eksempel på fransk indflydelse på danske bygningskultur i ældre middelalder. I det lys er det også kun naturligt, at kirken er optaget på UNESCO's verdensarvsliste.

I 2017 indledtes endnu en større undersøgelse af kirken. Denne gang er blikket rettet mod kirkens middelalderlige bygningshistorie, og atter har det været muligt at afsløre hidtil ukendte sider af den store bygning. Foreløbig er der blandt andet kastet nyt lys over kirkens skæve grundplan og Absalons rolle som kirkebygger.

(Vi mødes foran Domkirkens indgang)

Billet

Salg lukket