Spring til hovedindhold
Event afsluttet - Gik du glip af denne event? Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

Hvor blev kunstens kvinder af?

Event aflyst

Hvor blev kunstens kvinder af?

Fra DKK 30,00

Sted

Dato

13 jan 2022 kl. 19:30 - 20:30
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

Hvor blev kunstens kvinder af?
13. januar kl. 19.30-20.30

På Glyptoteket præsenteres billedhugger Anne Marie Carl-Nielsens fænomenale værker i den største soloudstilling siden 1946. Her træder kunstneren med autoritet og værdighed ind på Danmarks største skulpturmuseum. Men hvorfor skulle hun henligge i glemsel indtil nu?

Det virker som om, at indflydelsesrige kvinder knap er blevet kolde i graven, før de er skrevet ud af historiebøgerne. Meget aktivt skrevet ud, viser det sig. Netop dét taler udstillingens kurator Emilie Boe Bierlich og historiker Gry Jexen om i en samtale modereret af tv- og radiovært Signe Amtoft.

GRY JEXEN har med bogen, podcasten og Instagramprofilen ’Kvinde kend din historie’ gjort et gedigent stykke arbejde for at give kvinder en plads i historien ved at fortælle om deres storslåede bedrifter. Samtalen tager udgangspunkt i Anne Marie Carl-Nielsen, men eksemplerne er nedslående talrige, og Gry Jexen bringer flere af dem i spil i samtalen.  

EMILIE BOE BIERLICH er postdoc. og kurator, ph.d. med speciale i kvindelige kunstnere i 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet. I sin forskning arbejder hun på at gøre teoretiske perspektiver praktisk anvendelige således, at vi kan nytænke periodens kunstnere i stedet for at viderebearbejde eksisterende fortællinger, der er præget af myter og fortrængning. Social og institutionel modgang i samtidens maskulint dominerende miljøer må gentænkes, da det er senere tronfølgemytologier, der dominerer historiebøgerne og det er vores interventioner i disse mytologier, der er interessante.   

SIGNE AMTOFT er tv- og radiovært, og hun står bag podcasten ’24 kvindelige komponister’.

Læs mere om udstillingen her.

En stor tak til Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat, der har finansieret særudstillingen.

Pris
Billetten inkluderer entré til museet hele dagen. Vi anbefaler, at du oplever udstillingen ’Anne Marie Carl-Nielsen’ inden samtalen. Du kan også spise dejlig aftensmad i Picnic. Husk at bestille bord her.

Voksne: 145 kr.
Under 27 år: 115 kr.
Studerende med gyldigt studiekort: 115 kr.
Årskortholder: 30 kr.
Under 18 år: 30 kr.

Billetter købes via Billetto her.

Billetten giver adgang til hele Glyptoteket på dagen.
Billetter refunderes ikke, men må gerne gives videre.

Køb dit årskort her, og få fri entré til Glyptotekets udstillinger og udvalgte arrangementer.

Arrangør

Ny Carlsberg Glyptotek is an art museum of international stature in the centre of Copenhagen. The Glyptotek houses over 10,000 works of art, from the Mediterranean cradle of Western culture to the Danish and French art from the 19th and 20th centuries.

Lokation

Ny Carlsberg Glyptotek Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7, 1556 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .