spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Hvordan forebygger vi mentale helbredsproblemer og fremmer trivsel blandt skolebørn?

Afholdt event

Hvordan forebygger vi mentale helbredsproblemer og fremmer trivsel blandt skolebørn?

Fra Gratis

Beskrivelse

HVAD HANDLER DETTE HYBRIDSEMINAR OM?

Hybridseminaret fokuserer på den skræmmende tendens, at vores børn og unges mentale helbred gennem de sidste 20 år er blevet værre måling for måling. Det er en udvikling, der sker på trods af det faktum, at vi aldrig har haft mere viden om det gode børneliv. Det er et paradoks. Vi skylder vores børn og unge at vende denne tendens. Men hvordan? Det giver dette Hybridseminar konkrete bud på.

To talks er på programmet, som retter sig direkte mod den kommunale praksis omkring vores skolebørn. Den ene talk giver et solidt indblik i, hvordan det ser ud med børn og unges mentale sundhed i Danmark og hvilken viden, vi har om virkningsfulde sundhedsfremmende og forebyggende indsatser. Den anden talk går tæt på erfaringerne fra en kommune, der har omsat forskning til praksis, og skabt en ny retning og lovende resultater i arbejdet med at skabe skoletrivsel.

HVORFOR ER DETTE TEMA VIGTIGT?

Hvis vi skal have vendt denne udvikling, så må vi tænke nyt. Vi må angribe denne problemstilling i de konkrete faglige kontekster og på tværs af afdelinger og forvaltninger. Et af hovedbudskaberne i Hybridseminaret er, at der er brug for lokal handling og at etablere et team, der proaktivt arbejder med at skabe skoletrivsel og forebygge mentale helbredsproblemer. Hvordan kunne det se ud hos jer?

HVEM ER DET RELEVANT FOR?

Hybridseminaret er relevant for grupper af nye eller eksisterende arbejdsfællesskaber, der arbejder med skoletrivsel og forebygger børn og unges mentale helbredsproblemer i kommunerne; både fagpersoner, konsulenter og ledere. Den lokale gruppe skal optimalt bestå af fem til ni deltagere. I gruppen skal der være deltagelse fra personer med tværgående ansvar eller ledelsesansvar for børn og unges trivsel og mentale sundhed. Det kan fx være medarbejdere i sundheds-, social- og børne- og ungeforvaltningen og ledere af sundhedsplejen, PPR, skoler (skoleledere, AKT-lærere mv.) eller familieindsatser. Den ansvarlige ledelse for implementering af Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakke om mental sundhed vil være en central deltager, men derudover vil det være forskelligt fra kommune til kommune, hvordan de lokalt har behov for at sammensætte deltagergruppen.

TALKS:

Bjørn Holstein, Professor emeritus, Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet

Bjørn har beskæftiget sig med dette forskningsfelt i 50 år. Bjørn formidler de vigtigste fund fra forskningen om mentale helbredsproblemer hos børn og unge, og hvordan man kan forebygge sådanne problemer, fx i grundskolen. Fokus er især på gode børnefællesskaber i skolen, elevers sociale og emotionelle kompetencer og professionel hjælp til elever med mentale helbredsproblemer og begyndende psykisk sygdom.

Thomas Garsdal, skolechef, Ikast-Brande Kommune

Thomas formidler, hvordan de i Ikast-Brande Kommune omsætter nogle af de vigtigste resultater fra forskning til praksis. Han fortæller om de universelle indsatser, som foregår på alle byens skoler. Han formidler den rejse, de har været på, og hvordan de med et enkelt koncept får skabt en fælles styrket indsats på skolerne.

HVORFOR SKAL I VÆRE MED?

  • Få et spejl på jeres egen vigtige praksis omkring børns mentale sundhed.
  • Få ny inspiration til at skabe forandring i jeres hverdag.
  • Lær sammen og af hinanden på nye måder i kraft af to styrede samtaler, som finder sted under Hybridseminaret.
  • Få konkrete idéer til at anvende virksomme indsatser.

Hybridseminarets hensigt er at vise en vej til, hvordan fagpersoner i praksis og i forvaltningen, herunder ledelse, kan gribe de bedste eksempler fra forskning og praksis. Hvad kan de lære af Bjørns og Thomas´ erfaringer, og hvad er der at vinde på det?

Arrangør

Social Talks nytænker videndeling og bygger bro mellem forskning og praksis til gavn for sårbare børn og unge. Vi oversætter og deler viden, så viden bliver spredt og opnår forankring på modtagernes præmisser. Vi udvikler en ny infrastruktur med events, talks, digital videoplatform og netværk for formidling og læring om bedste nye praksis. Formålet er at gentænke velfærd og at bidrage til et bredt velfærdsløft gennem videndeling.

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .