I OLDTIDSSAGAERNES UNIVERS - med Annette Lassen og Sofie Gråbøl

30 okt 2018 kl. 19:30 - 21:00

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København

Redaktør Annette Lassen fortæller om oldtidssagaerne og skuespiller Sofie Gråbøl læser udvalgte passager fra dem i litteratursalonen NordOrd på Nordatlantens Brygge

Oldtidssagaerne er veloplagte og uforglemmelige beretninger og litterære perler om danske og nordiske sagnkonger og sagnhelte som Ragnar Lodbrog, Rolf Krake og Harald Hildetand. I disse sagaer møder vi skurke fra Jylland, voldelige møkonger, vise dronninger, bersærker, trolde, blåmænd, drager og (sexgale) dværge. Og hele denne fantastiske verden præsenteres i sagaernes tilbageholdte og lakoniske stil.

Oldtidssagaerne blev dog længe anset som en slags middelalderens kiosklitteratur og derfor har de levet i skyggen af islændingesagaerne. Alligevel har de fra gammel tid spillet en stor rolle for vores viden om den ældre danske historie - og uden oldtidssagaerne ville vores sagnhistorie ganske enkelt være både kortere og kedeligere.

I disse år udkommer den første samlede oversættelse af oldtidssagaerne (Gyldendal, 2016-19), så de alle bliver tilgængelige og kan nydes i et mundret og moderne sprog. Udgaven er redigeret af Annette Lassen, Den Arnamagnæanske Samling, Københavns Universitet, og illustreret med nye træsnit i farve af Peter Brandes (ovenstående billede er et udsnit fra et af hans træsnit).

Arrangementet
Annette Lassen fortæller om oldtidssagaerne og deres univers og Sofie Gråbøl læser uddrag fra dem. Arrangementet varer ca. 90 minutter (inkl. spørgetid). De første seks bind med Oldtidssagaerne vil kunne købes til særpris i litteratursalonens café, der åbner en time før arrangementet starter.


Sagaaftener og udstillinger i jubilæumsår
Vi sætter fokus på sagaerne 26. oktober til 25. november. Se udstillingerne Sagatid - Nutid med Karin Birgitte Lunds tegninger og Hånden og Ordet med gengivelser fra Den Arnamagnæanske Samling. Kom også til to aftener med fokus på Islændingesagaerne (se mere her).

Både sagaaftenerne og udstillingerne er arrangeret i samarbejde med Islands Ambassade i anledning af Islands 100-års suverænitetsjubilæum.


Nordatlantens venner
Der er en rabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.

Billet Salg lukket
Billet - Nordatlantens Venner Salg lukket