spring til hovedindhold
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

I OLDTIDSSAGAERNES UNIVERS - med Annette Lassen og Sofie Gråbøl

Afholdt event

I OLDTIDSSAGAERNES UNIVERS - med Annette Lassen og Sofie Gråbøl

Fra DKK 45,00

Sted

Dato

30 okt 2018 kl. 19:30 - 21:00

Beskrivelse

Redaktør Annette Lassen fortæller om oldtidssagaerne og skuespiller Sofie Gråbøl læser udvalgte passager fra dem i litteratursalonen NordOrd på Nordatlantens Brygge

Oldtidssagaerne er veloplagte og uforglemmelige beretninger og litterære perler om danske og nordiske sagnkonger og sagnhelte som Ragnar Lodbrog, Rolf Krake og Harald Hildetand. I disse sagaer møder vi skurke fra Jylland, voldelige møkonger, vise dronninger, bersærker, trolde, blåmænd, drager og (sexgale) dværge. Og hele denne fantastiske verden præsenteres i sagaernes tilbageholdte og lakoniske stil.

Oldtidssagaerne blev dog længe anset som en slags middelalderens kiosklitteratur og derfor har de levet i skyggen af islændingesagaerne. Alligevel har de fra gammel tid spillet en stor rolle for vores viden om den ældre danske historie - og uden oldtidssagaerne ville vores sagnhistorie ganske enkelt være både kortere og kedeligere.

I disse år udkommer den første samlede oversættelse af oldtidssagaerne (Gyldendal, 2016-19), så de alle bliver tilgængelige og kan nydes i et mundret og moderne sprog. Udgaven er redigeret af Annette Lassen, Den Arnamagnæanske Samling, Københavns Universitet, og illustreret med nye træsnit i farve af Peter Brandes (ovenstående billede er et udsnit fra et af hans træsnit).

Arrangementet
Annette Lassen fortæller om oldtidssagaerne og deres univers og Sofie Gråbøl læser uddrag fra dem. Arrangementet varer ca. 90 minutter (inkl. spørgetid). De første seks bind med Oldtidssagaerne vil kunne købes til særpris i litteratursalonens café, der åbner en time før arrangementet starter.


Sagaaftener og udstillinger i jubilæumsår
Vi sætter fokus på sagaerne 26. oktober til 25. november. Se udstillingerne Sagatid - Nutid med Karin Birgitte Lunds tegninger og Hånden og Ordet med gengivelser fra Den Arnamagnæanske Samling. Kom også til to aftener med fokus på Islændingesagaerne (se mere her).

Både sagaaftenerne og udstillingerne er arrangeret i samarbejde med Islands Ambassade i anledning af Islands 100-års suverænitetsjubilæum.


Nordatlantens venner
Der er en rabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.

Lokation

Nordatlantens Brygge Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .