spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Events du har kigget på
Indlæser.....
 
 
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

I Tove Ditlevsens fodspor - film og byvandring

Afholdt event

I Tove Ditlevsens fodspor - film og byvandring

Fra DKK 50,00

Sted

Dato

01 nov 2020 kl. 10:00 - 12:30

Beskrivelse

”Tove er tidsløs. Umærkeligt udenfor tid og sted”


-Sami Saif, instruktør af dokumentaren Tove i stykker.

Vi mødes i biografen Grand og ser dokumentaren Tove i stykker.

Når filmen er slut, samler vores tour-guides jer op udenfor biografen. Der kan vælges mellem to ture, med det samme udgangspunkt.

Tove Ditlevsen for de voksne.

Vi møder den unge og den ældre Tove Ditlevsen på Rådhuspladsen, og går en tur ledsaget af hendes ord og historien om hendes liv. Det er tekster fra årtier med fattigdom, krig, velstand, frigørelse og krise – og Toves udfordringer med kærlighed, karriere, kernefamilie, skilsmisser,  psykoser, misbrug og modernisme. På turen runder vi starten af Istedgade og det Vesterbro der formede Tove. På vej tilbage balancerer vi på grænsen mellem værk og virkelighed. Blandt andet runder vi sidste hjem, der figurerer i selvmords-romanen Vilhelms Værelse. Der er flere punkter, hvor hendes liv og værk bliver svære at adskille, og selve virkeligheden bryder sammen. Slut ved Rådhuspladsen.

Baglæns til Barndommens Gade

Denne tur følger Tove Ditlevsen tilbage gennem Vesterbro og hendes forfatterskab og temaer, og slutter i Hedebygade, hvor hun voksede op.

Vi møder den unge og den ældre Tove Ditlevsen på Rådhuspladsen og går en tur ledsaget af hendes ord og historien om hendes liv. Det er tekster fra årtier med fattigdom, krig, velstand, frigørelse og krise – og Toves udfordringer med kærlighed, karriere, kernefamilie, skilsmisser,  psykoser, misbrug og modernisme.

Vi kommer til det Vesterbro der formede Tove og blev en del af hende. Turen fortsætter ad Istedgade og sidegaderne, forbi steder der berører Toves historie og de temaer hun behandlede. Det er også en rejse til et Vesterbro og et Danmark der forsvandt, belyst af Tove Ditlevsens tidlige digte, og senere tekster og brevkassetekster.

Turen slutter ved Tove Ditlevsens plads ved Enghavevej.

Filmens varighed 37 minutter
Turens varighed ca. 2 timer.

Om filmen Tove i stykker:

Filmen Tove i stykker er et mosaisk portræt af Tove Ditlevsen. Den selvsikre og ublu forfatter, og den sårbare kvinde bag bøgerne. Filmen er en lydcollage af interviews og digtoplæsninger, der væves sammen med nogle skønne animationer af animationsinstruktør Peter Lopes Andersson. Filmen tager fat i det skæringspunkt, der var mellem liv og litteratur for Tove Ditlevsen. Det er med livet som indsats, at skriften bliver til, og med det levede liv som selve litteraturens grundstof. Vi møder både den hvidvinsdrikkende, bramfrie Tove og den skrøbelige, ensomme sjæl, der udgør den forfatter, som har givet os så mange ord og følelser med på vejen - fra 'Barndommens gade' og langt ind i voksenlivet. Hun har altid været der, men oplever alligevel at blive genopdaget fra nye sider for hver ny generation af læsere.

Arrangør

Gyldendal Live - alt det du ikke vil gå glip af.

Lokation

Grand Teatret Grand Teatret, Mikkel Bryggers Gade 8, 1460 København

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .