I Tove Ditlevsens fodspor - film og byvandring

01 nov 2020 kl. 10:00 - 12:30

”Tove er tidsløs. Umærkeligt udenfor tid og sted”


-Sami Saif, instruktør af dokumentaren Tove i stykker.

Vi mødes i biografen Grand og ser dokumentaren Tove i stykker.

Når filmen er slut, samler vores tour-guides jer op udenfor biografen. Der kan vælges mellem to ture, med det samme udgangspunkt.

Tove Ditlevsen for de voksne.

Vi møder den unge og den ældre Tove Ditlevsen på Rådhuspladsen, og går en tur ledsaget af hendes ord og historien om hendes liv. Det er tekster fra årtier med fattigdom, krig, velstand, frigørelse og krise – og Toves udfordringer med kærlighed, karriere, kernefamilie, skilsmisser,  psykoser, misbrug og modernisme. På turen runder vi starten af Istedgade og det Vesterbro der formede Tove. På vej tilbage balancerer vi på grænsen mellem værk og virkelighed. Blandt andet runder vi sidste hjem, der figurerer i selvmords-romanen Vilhelms Værelse. Der er flere punkter, hvor hendes liv og værk bliver svære at adskille, og selve virkeligheden bryder sammen. Slut ved Rådhuspladsen.

Baglæns til Barndommens Gade

Denne tur følger Tove Ditlevsen tilbage gennem Vesterbro og hendes forfatterskab og temaer, og slutter i Hedebygade, hvor hun voksede op.

Vi møder den unge og den ældre Tove Ditlevsen på Rådhuspladsen og går en tur ledsaget af hendes ord og historien om hendes liv. Det er tekster fra årtier med fattigdom, krig, velstand, frigørelse og krise – og Toves udfordringer med kærlighed, karriere, kernefamilie, skilsmisser,  psykoser, misbrug og modernisme.

Vi kommer til det Vesterbro der formede Tove og blev en del af hende. Turen fortsætter ad Istedgade og sidegaderne, forbi steder der berører Toves historie og de temaer hun behandlede. Det er også en rejse til et Vesterbro og et Danmark der forsvandt, belyst af Tove Ditlevsens tidlige digte, og senere tekster og brevkassetekster.

Turen slutter ved Tove Ditlevsens plads ved Enghavevej.

Filmens varighed 37 minutter
Turens varighed ca. 2 timer.

Om filmen Tove i stykker:

Filmen Tove i stykker er et mosaisk portræt af Tove Ditlevsen. Den selvsikre og ublu forfatter, og den sårbare kvinde bag bøgerne. Filmen er en lydcollage af interviews og digtoplæsninger, der væves sammen med nogle skønne animationer af animationsinstruktør Peter Lopes Andersson. Filmen tager fat i det skæringspunkt, der var mellem liv og litteratur for Tove Ditlevsen. Det er med livet som indsats, at skriften bliver til, og med det levede liv som selve litteraturens grundstof. Vi møder både den hvidvinsdrikkende, bramfrie Tove og den skrøbelige, ensomme sjæl, der udgør den forfatter, som har givet os så mange ord og følelser med på vejen - fra 'Barndommens gade' og langt ind i voksenlivet. Hun har altid været der, men oplever alligevel at blive genopdaget fra nye sider for hver ny generation af læsere.

Gyldendal Live - alt det du ikke vil gå glip af.
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke