Idéer, initiativer og videre forløb | FORUM for kunst, arkitektur, landskab og byudvikling

Åbenrå 34, 1124 København
06 dec 2021 kl. 15:00 - 17:00
Billetter Gratis
Billetter Gratis

Hvilke initiativer er der behov for for at udvikle bedre processer og projekter i tværfaglige samarbejder mellem kunstnere, arkitekter og landskabsarkitekter?
Det tredje arrangement i FORUM for kunst, arkitektur, landskab og byudvikling samler op på den viden, de erfaringer, idéer og forslag, der kommer frem under de to første arrangementer. Programmet er foreløbigt og opdateres efter afholdelse af de første arrangementer; Kunst i byudvikling og Kunst i byrum og bygninger. 

PROGRAM
15.00-15.10: VELKOMMEN: Direktør Lars Autrup, Arkitektforeningen

15.10-15.45: OPLÆG; Stenka Hellfach, kunsthistoriker, Somewhere, og Tyra Dokkedahl, arkitekt og journalist, Seriously Fun. 
Tyra Dokkedahl og Stenka Hellfach gennemgår de indsigter og den fælles viden, der er kommet frem under de to første arrangementer, samt de idéer og forslag, der er sendt i forbindelse med spørgeskemaet. 

15.45-16.15: SAMTALER: Oplægsholdere og deltagere i grupper. 
Samtaler på tværs af grupper om behov, idéer og initiativer, der kan bidrage til at kvalificere arbejdet med kunst i det byggede miljø og tilrettelæggelsen af tværfaglige samarbejder. 

16.15-17.00: SAMTALE: Oplægsholdere og deltagere
Fælles opsamling vedr. initiativer, idéer og videre forløb

ØVRIG INFO
Om FORUM for kunst, arkitektur, landskab og byudvikling
FORUM for kunst, arkitektur, landskab og byudvikling
er et initiativ udviklet af kunsthistoriker Stenka Hellfach, Somewhere, og arkitekt og journalist Tyra Dokkedahl, Seriously Fun. De samarbejder i flere projekter, hvor de rådgiver bygherrer og kommuner om udvikling og realisering af kunstprojekter i bygninger, byer og landskaber.

Intentionen er at afdække behovet og interessen for et tværfagligt netværk, der kan være med til at kvalificere bygherrer og kommuners arbejde med kunst i det byggede miljø, samt behovet for at igangsætte initiativer for at styrke tværfaglige samarbejder.

Det sker i tre arrangementer i efteråret 2021:

  1. Kunst i byudvikling - d. 12.10.2021 i Taastrup. Se program her.
  2. Kunst i byrum og bygninger - d. 27.10.2021 på Lyngby Campus DTU. Se program her.
  3. Idéer, initiativer og videre forløb - d. 6.12.2021 i Arkitektforeningen, København. Se program her på siden.

Målgruppen for de tre arrangementer er kunstnere, arkitekter, landskabsarkitekter, byudviklere og bygherrer, der ønsker at dele viden og erfaringer, danne relationer på tværs af fag/roller og at kvalificere arbejdet med kunst i det byggede miljø. De tre arrangementer bliver afholdt i samarbejde med Billedkunstnernes Forbund og Arkitektforeningen og er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst og Dreyers Fond.

Dokumentation og opsamling
Arrangementerne bliver optaget til internt brug. Der vil blive fotograferet under arrangementerne. Input, idéer, forslag, viden og erfaringer, der kommer frem under arrangementerne, vil blive samlet op. Efterfølgende vil deltagere også få mulighed for at bidrage med idéer og forslag til konkrete initiativer eller viden, der kan løse konkrete behov, udvikle og/eller kvalificere arbejdet med kunst i det byggede miljø. Deltagere skal derfor være opmærksomme på, at de vil modtage et spørgeskema efter arrangementet, som selvfølgelig er frivilligt at svare på. 
Input, idéer, forslag, viden og erfaringer samles op i et idékatalog, der distribueres til deltagere, oplægsholdere, fonde og andre interesserede. Fotografier fra arrangementerne kan indgå i idékataloget.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke