spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Events du har kigget på
Indlæser.....
 
 
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Ig Nobelprisen: Først skal vi grine, så tænke

Afholdt event

Ig Nobelprisen: Først skal vi grine, så tænke

Fra DKK 75,00

Sted

Dato

13 nov 2019 kl. 19:25 - 21:30

Beskrivelse

Marc Abrahams og Ig Nobelprisen

Er det mon bedst at blive slået i hovedet med en tom eller en fuld ølflaske? Kan man lave diamanter af væske – især af tequila? Kan mennesker svømme hurtigst i vand eller sirup? Og hvorfor er det egentlig man spilder, når man går med en kop kaffe? Denne Science Salon tager dig med på en forrygende sjov og eftertænksom rejse ind i videnskabens verden. Vi får nemlig besøg af Marc Abrahams, manden bag ’Ig Nobelpriserne’, som uddeles for forskning, der ’først får dig til at grine – og dernæst tænke’.
 
Marc Abrahams er af Washington Post blevet kaldt ’the nation's guru of academic grunge’, og med sin kombination af viden, samfundssind og humor er han et af den slags mennesker, man bliver umådeligt beriget af at være sammen med. Men hvorfor startede han Ig Nobelpriserne i første omgang? Hvordan kan det være, at tidligere Nobelprismodtagere (altså de rigtige Nobelprismodtagere) gerne stiller op for at overvære Ig Nobelpriserne? Kan en bh også bruges som en gasmaske? Og er det rigtigt, at jo mere inkompetent et menneske er – jo mere er det overbevist om sine egne formidable evner? 
 
Kom og deltag i Science Salon-samtalen med Marc Abrahams. Vi tager udgangspunkt i det overordnede emne ’Vand’ – men vi garanterer, at med Marc Abrahams på scenen, så kommer vi langt udover det. 

Aftenens vært er videnskabsjournalist, Line Friis Frederiksen.

Marc Abrahams har en uddannelse i anvendt matematik fra Harvard College. Han tilbragte flere år med at udvikle computersystemer til optisk karaktergenkendelse (herunder en læse-maskine for blinde) på Kurzweil Computer Products, og grundlagde senere Wisdom Simulators, der brugte computere til at hjælpe med at tage vanskelige beslutninger.

Marc var redaktør for Journal of Irreproducible Results fra 1990-1994. I 1994, efter at magasinets udgiver besluttede at opgive magasinet, forlod grundlæggerne og hele redaktionerne af tidsskriftet forlaget og oprettede straks Annals of Improbable Research. Den ”usandsynlige” redaktion bestående af mere end 50 fornemme videnskabsmænd inkluderer mange Nobelprismodtagere.

Lokation

Teatermuseet i Hofteatret Teatermuseet i Hofteatret, Christiansborg Ridebane 18, 1218 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .