Ind med 4-toget på Vesterbro

I indgangshallen fra Hovedindgangen, spor 11/12
15 mar 2022 kl. 16:00 - 18:00
Super arrangør
Billetter DKK 85,00
Billetter DKK 85,00

Jernbanen og kvæghandelen lagde fundamentet for et farligt og festligt kvarter .Det brogede rygte hænger ved, selvom Halmtorvet er blevet pænt, og Kødbyen bliver kulturel. 

I dag ligger Metro Hovedbanegården, hvor Københavns første Hovedbanegård lå, og det er udgangspunkt for vores udforskning af Indre Vesterbro.

Byvandringen undersøger det Indre Vesterbro. En gang var det en grøn forstad lige uden for byens travleste port, med kvæghandel og forlystelsessteder. Vi følger bydelens udvikling gennem byggeboom og strømme af indvandring. Her delte fabrikker og lejekaserne baggårde, op ad billige hoteller og skumle værtshuse.

Hvor der en gang var sumpede strandenge kom jernbanen og Kødbyen til. Da København voksede stort, kom storbyens dynamiske hjerte til at ligge her. Men Vesterbro var også hjem for jævne familier, og byens underverden trivedes i et tolerant kvarter. Fra 1970’erne var Indre Vesterbro slidt ned, med plat, junk og porno som de eneste brancher i vækst. I dag er Halmtorvet og Kødbyen attraktive adresser for caféer og kulturliv.

Vi ser på det kæmpe byfornyelsesprojekt, der har genskabt Vesterbro siden '90-erne. 
Hvad kostede det? Hvilke kampe blev kæmpet? Hvem vandt på det, og hvad blev der af de svage? Hvem tilhører Vesterbro i dag og i fremtiden?

Vi går et stykke af Istedgade, og ender tilbage ved Halmtorvet og Kødbyen.

Profile picture
Byvandring Nu
Byvandring.nu byder på rundvisninger, cykelture og anden udendørs fortælling i København og omegn, med ca. 20 guider koordineret af Paul Hartvigson. Se hele udbuddet på www.byvandring.nu, hvor du kan få oprettet byvandringer og booke private ture.
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke