Insula - The Science of Stress

08 maj 2018 kl. 17:00 - 19:00

Klinikken Frem 56, Frem 56, 2800 Lyngby


Insula - the science of stress

Foredrag om den naturvidenskabelige tilgang til stress

Dette foredrag er den korte, naturvidenskabelige tilgang til, hvad der sker når kroppen gribes af stress/overbelastning og muligheder for hvordan vi håndterer det.

Stress er måske ikke det rigtige ord at bruge, da det overordnet set handler om den samlede belastning på nervesystemet.

Jeg sammenligner det ofte med at spille Champions league.. Alle ved at de rigtig gode og vigtige spillere, ikke kan spille alle kampe. De har brug for at sidde på bænken eller sidde over - når de skal præstere maximalt.

Alle ved at top-professionelle sportsfolk har brug for restitution - så de er deres allerbedste når det virkelig gælder.

Sådan er det også i erhvervslivet. Hvis vi skal præsterer vores bedste og være helt klar - kræver det at man restituerer - holder pauser hvor vi gør os klar til næste omgang... Desværre glemmer vi det ofte - hvilket resulterer i at kroppen overbelastes - akkurat ligesom en top-atlet kommer i overtræning og derfor må restituere.

Nervesystemet reagerer akkurat som den fysisk krop ved overbelastning..

Måske er du vild med dit arbejde, har mange fritidsaktiviteter, rummer mange nye udfordringer og ønsker at være nærværende hjemme i familien.

Men hvis du skal nå alt på den bedste måde - overbelaster du systemet - ikke fordi du ikke kan, men fordi det simpelthen er for meget på en gang..

Overbelastning resulterer i hjertebanken, dårlig søvn, dårlig koncentration, fysisk udmattelse, "hist og pist" ondt og opfarenhed.. Kroppen der fortæller at der er for meget tryk på kedlerne.. Det kan altsammen forklares naturvidenskabeligt, bla. med fokus på hormoner der direkte ødelægger områder hjernen.

Nå ja... og hvorfor hedder det Insula?? Det er fordi forskning viser, at det er det sted i hjernen hvor kroppens signaler møder tankerne og beslutningerne.- Et område der lider under overbelastning og får dig til at tage pressede beslutninger.

Heldigvis er der noget at gøre - kom og hør hvordan.

Underviser; Pernille Thomsen, Ekstern lektor, M.Ed., fysioterapeut. www.pernillefys.dk

Pernille er udvikler af det fysioterapeutiske træningskoncept Fysio Flow og har gennem de sidste mange år beskæftiget sig med de neurofysiologiske konsekvenser af stress. Pernille afholder efteruddannelses kurser og workshops for fysioterapeuter, pædagoger, lærere, sygeplejersker mm. Dette foredrag er åbent for alle der har lyst til at vide mere om den naturvidenskabelige tilgang til stress.

Billet

Salg lukket