Is here my place?

Is here my place? Hvad betyder det at være hjemme? Er det forbundet med et sted, et hus? Eller en tillstand af væren? Kan jeg være fremmed i mit eget hjem eller land ? Hvor hører jeg til?

One where my heart is full. My body loved, and my soul understood. (Jean Hamel)

Vi lever i tider hvor vi bygger murer og bevogter grænser for at sikre os dem der ikke hører hjemme her, bliver på den anden side. I vores moderne og velhavende samfund, er der opstået en frygt for at miste det der er vores. Det fremprovokerer en generel og undefineret agitation mod mangfoldighed, mod det der er anderledes, udenfor os selv.

“Yesterday I lost a country. I was in a hurry, and didn't notice when it fell from me like a broken branch from a forgetful tree.” (Dunya Mikhail)

“Is here my place?” er et møde mellem to kunstner, Barbara som visuel kunstner og Nina som performer. 

I en forstand er vi begge fremmede i det land vi bor. Barbara stammer fra Italien og bor i Berlin og Nina er oprindeligt fra Sverige, men bor nu i København. Følelsen af, at vi ikke helt hører til og spørgsmålet om hvor vores hjem egentligt er, forfølger os altid. Et væren ind imellem, er det som udgør hovedtemaet i vores arbejdsproces. Vi begyndte en spænende rejse sammen, hvor vi undersøgte og afprøvede forskellige media i samspil med performance kunst. 

Med forestillingen "Is here my place?" Ønsker vi at skabe et poetisk landskab og konstruere et naturligt - følelsesmæssigt rum og en dialog med et publikum.

Medvirkende: Nina Hansen, Barbara Bernardi

Video/lyd/lys: Barbara Bernardi

Installation: Nina Hansen and Barbara Bernardi

Kostume: Dagmar Elizabeth Mecca

Forestillingen vil blive fremført på engelsk