Spring til hovedindhold
Event afsluttet - Gik du glip af denne event? Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

Iskerner, klima og Willi Dansgaard - foredrag om dansk iskerneforsknings historie.

Afholdt event

Iskerner, klima og Willi Dansgaard - foredrag om dansk iskerneforsknings historie.

Fra DKK 30,00

Sted

Dato

10 feb 2022 kl. 18:30 - 21:00
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

WILLI DANSGAARD OG FORSKNINGEN I ISKERNER OG KLIMAFORANDRINGER


I samarbejde med Det Grønlandske Selskab byder vi velkommen til foredrag ved professor Jørgen Peder Steffensen om Willi Dansgaard og iskerneforskningens historie samt skælsættende opdagelser


Forskning i iskerner kan komme med skelsættende opdagelser om klimaet. Isen, der er boret op fra indlandsisens indre, er en direkte kilde til hvordan atmosfæren så ud, før vi begyndte at forurene. Kom og få historien om danske Willi Dansgaard, grundlægger af forskningen i iskerner.

Willi Dansgaard og dansk iskerneforskning
Det var den danske geofysiker Willi Dansgaard og hans forskerkollega Chester Langway i New Hampshire, der i 1968 forenede deres kræfter og grundlagde al international forskning i iskerner. Danske forskeres arbejde i Grønland har siden spillet en central rolle i hele iskerneforskningens historie. I København opbyggede Dansgaard en forskningsgruppe, som siden 1979 har udviklet dansk boreudstyr og boret fem dybe iskerner i Grønland. Boringer i Grønland viser blandt andet, at selv store klimaforandringer kan opstå fra det ene år til det andet.

Globalt er det danske udstyr blevet brugt til boring af 11 iskerner med mere end to kilometers dybde, herunder to boringer i Antarktis. I de kommende år vil det igen blive brugt til at bore i Antarktis, hvor man planlægger at nå ned til is, som er en million år gammel.

Tag med professor Jørgen Peder Steffensen fra Niels Bohr Instituttets sektion for is, klima og geofysik, på en historisk gennemgang af Willi Dansgaard og de danske forskeres arbejde og få et bud på forskningens betydning i fremtiden.

Arrangementet laves i samarbejde med Det Grønlandske Selskab og varer 90 minutter.

Nordatlantens venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.

Lokation

Nordatlantens Brygge Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .