Log ind / Opret

Jakob Bro feat. Bill McHenry, Jacob Wick, Anders Mathiasen, AC & Nikolaj Torp

08 sep 2012 kl. 21:00 - 23:00

Husets Teater, Halmtorvet 9, 1. sal, 1700 København V


I anledning af Århus Festuge er Jakob Bro blevet bedt om at sammensætte en helt særlig konstellation. I forbindelse med koncerten i Århus er det lykkedes for Bro og co. at lave en afstikker til København og spille hele to koncerter i Husets Teater. Det bliver markant.

Jakob Bro er en velkendt performer hos Loco. Hans personlige tilgang til både at improvisere og komponere har bragt ham i spil sammen med nogle af de største kunstnere inden for moderne jazz. Hans seneste projekter omfatter turne, indspilning og optrædener med navne som Paul Motian, Bill Frisell, Lee Konitz, Tom Harrell, Joe Lovano og Tomasz Stanko.

Jacob Wick bor I Oakland, California og spiller trompet. Som komponist og improvisator har han optrådt over det meste af USA, Canada, Mexico, Indien. Han har undervist på Art Institute of Chicago, the Cincinnati Conservatory of Music, the College of Charleston, and McGill University. Han er medlem af
Andrew D’Angelo’s Big Band.

Bill McHenry bor i Brooklyn, NY. Han er saxofonist, komponist og bandleader og har arbejdet med navne som Charlie Haden, Andrew Cyrille, Henry Grimes, John Abercrombie, Norah Jones og Ethan Iverson. Han har indspillet flere plader i eget navn med Paul Motian, Ben Monder og Reid Anderson og har optrådt med denne og andre grupper på den legendariske jazzklub Village Vanguard I New York.

Anders Mathiasen er kendt for sit samarbejde med sanger og sangskriver Jacob Bellens. Sammen danner de duoen Murder som har udgivet tre anmelderoste plader. I 2012 udgav Mathiasen sin debut plade som soloartist under navnet ’Vessel’. Han er pt. aktuel med musik til filmen ’Sort Kaffe og Vinyl’.

Nikolaj Torp er til daglig bosat i London. Han spiller og turnerer med bandet The Specials. I Danmark er han bl.a. kendt for sit engagement med gruppen Once Around the Park.

Anders Christensen er en af de mest benyttede danske bassister gennem de sidste 10 år. Han spiller med mange forskellige bands inden for et bredt udsnit af genrer - heriblandt, Tomasz Stanko, Paul Motian, Sort Sol, Billy Hart, Kurt Rosenwinkel, George Garzone, The Raveonettes, Povl Dissing og mange flere. Christensen har udgivet én plade som solist med Paul Motian på trommer og den unge amerikanske pianist Aaron Parks.

Billet 1

Salg lukket