Jakob Bro meets Midori Takada (JP) + Jakob Bro, Nils Petter Molvær, Marilyn Mazur & Anja Lechner (DE)

eventet sluttede

Jakob Bro meets Midori Takada (JP) + Jakob Bro, Nils Petter Molvær, Marilyn Mazur & Anja Lechner (DE)

Sted

Dato

07 maj 2022 kl. 20:00 - 23:59

Beskrivelse

Oplev komponisten og guitaristen Jakob Bro brede hele paletten ud på en aften, der byder på et nyt samarbejde med det japanske perkussion-ikon Midori Takada samt et nyt stjernebesat kvartetformat med trompetisten Nils Petter Molvær, trommeslageren Marilyn Mazur og den tyske cellist Anja Lechner.Jakob Bro har i godt tyve år givet os uforglemmelige musikalske oplevelser både på album og på scenen. I samarbejder med danske og internationale profiler har Jakob Bro vist facetter af sin særlige melodisans og grundlæggende æstetiske formgreb, som synes at hæve sig over tid og sted. Nu gives muligheden for at opleve Jakob Bro i et helt nyt samarbejde med en international sværvægter inden for den ambiente musik.Japanske Midori Takada har i løbet af sin mere end fyrre år lange karriere positioneret sig som en dybt særegen perkussionist. Hun har både markeret sig med soloudgivelser og i samarbejde med andre, men hovedværket er den stille revolution af et album, ”Through The Looking Glass”, fra 1983. Her væver Takada traditionelle japanske og afrikanske perkussionsteknikker ind i et moderne ambient udtryk i samme kunstneriske åre som samtidige værker af Brian Eno, Jon Hassell og Don Cherry, og som lytter lader man sig forføre af de minimalistiske, meditative lydlandskaber.”Through the Looking Glass” blev genudgivet i 2017 og hyldet som et ambient minimalistisk mesterværk. Musikmagasinet Pitchfork tildelte albummet 'Best new reissue', og det blev den næstmest sælgende udgivelse på Discogs, internettets centrale vinyl-markedsplads. Alt dette fortæller om den enorme respekt, der omgærder Midori Takada, og betydningen af et musikalsk temperament, som synes at genkalibrere originale idéer og kildekode for musik fra hele verden.Aftenens anden afdeling byder på en kvartet, der vil stå på scenen sammen for første gang i Danmark. 

Jakob Bro og Palle Mikkelborg skabte sammen ny musik på den særdeles anmelderroste Jakob Bro-plade "Returnings” fra 2018. Siden har de optrådt i selskab med trommeslageren og perkussionisten Marilyn Mazur, hvis virtuose og legende tilgang er som skabt til makkerparrets sfæriske lydmalerier.

“Der er luft i musikken, stor frihed og et fælles ønske om at skabe noget, der ikke nødvendigvis kan forklares, men mærkes”, fortæller Jakob Bro selv om sit samarbejde med to af dansk musiks helt store profiler.

Sidste led i kvartetten er tyske Anja Lechner, hvis begavede cellospil har været at høre på ECM-udgivelser med bl.a. Dino Saluzzi og Rosamunde Quartet. Lechner udforsker spændingsfeltet mellem modernitet og tradition med både østlig og vestlig inspiration.

OBS! Palle Mikkelborg afløses af Nils Petter Molvær

Official statement: Palle has been undergoing surgery this past month and is fine but still recovering and therefore not able to play. Instead Nils Petter Molvær (Norwegian trumpet player, composer, producer and ECM recording artist) will join Jakob Bro, Marilyn Mazur and Anja Lechner on stage for the second part of the evening.“This ensemble to me, consists of four individual sound worlds that can stand alone, be together, and stand alone, together.”

Arrangementet foregår i Dronningesalen i Den Sorte Diamant og opsættes i samarbejde med Jazz Club Loco.

Entré 280 kr. + gebyr

Dørene åbner kl. 19:30. Koncertstart kl. 20.

Arrangør

Lokation

Den Sorte Diamant Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Pl. 1, 1221 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .