Jakob Bro Tentet feat. Peter Laugesen + Giovanni Guidi Trio

12 jul 2015 kl. 21:00 - 13 jul 2015 kl. 02:00

Loppen, Sydområdet 4B, 1. sal , 1440 København

Denne sidste aften under Copenhagen Jazz Festival byder på et stort dobbeltarrangement med to ECM-aktuelle kunstnere. Den italienske pianist Giovanni Guidi har netop udgivet sit andet album ’This Is The Day’. Trioen består udover Guidi af den fænomenale amerikanske bassist Thomas Morgan og den portugisiske trommeslager João Lobo. Hver for sig originale stemmer på den internationale jazzscene. Giovanni Guidi Trio spiller tankefulde, abstrakte ballader, som gløder af indre spænding.

Locos programrække på Loppen rundes af, når guitaristen og orkesterlederen Jakob Bro optræder med sit stjernespækkede dansk-amerikanske hold på 10 musikere. Med er også digteren Peter Laugesen, som vil tilføje en stærk, poetisk nerve til koncerten.

Besætningen taler sit tydelige sprog: Jakob Bro (guitar), Peter Laugesen (ord) Chris Speed (ts), Jesper Zeuthen (as), Andrew D’Angelo (as), Adi Zukanovic (keys), Nicolai Munch-Hansen (bas), AC (bas), Thomas Morgan (bas), Kresten Osgood (trommer) og Jakob Høyer (trommer).

Peter Laugesen har skrevet denne tekst om tentetten:

Jazz

Da jeg først mødte den, gik den med islandsk sweater og dansede på savsmuld i Nyhavn. Ret hurtigt blev den hurtigere og mere tænksom, den anlagde solbriller og det, der var værre. Så blev den lyd for det tredje øre eller skramlende bluesrock, indtil Coltrane kom ud af natten med sine byger af lyd og Ornette hylede kommende tid på sin hvide plastiksaxofon.

Bag det alt sammen stod de store maskiner, Ellingtons og Basies orkestre, bigbands, der uden at bekymre sig om modstanden fra alt det, der forskræmt stillede sig i vejen, længe før havde skabt det tyvende århundredes musik. Min musik.

Siden dengang har jeg ønsket at være en del af den, som Jack Kerouac, og i snart en del år har jeg også været det. På scenen. Men aldrig før som med Jakob Bros Tentet.

Aldrig før har jeg kunnet smide mine ord ind i en lyd, der på den måde rummer alt, hvad jeg har hørt i den tid, der er min.

En musik der uden kompromis intuitivt kaster sig ind i øjeblikket med al den viden, sådan en musik har. Som den består af.

Inderst inde vidste jeg det godt allerede, da den gik med islandsk sweater. Jeg vidste godt, at sådan var det, sådan er det og sådan bliver det: Tiden er nu, eller tiden findes ikke.

Det er op til os at finde den, hvor den lige nu er. Det er vores ansvar, og vores livs kvalitet afhænger af, at vi gør det. Ikke bare det, men at vi gør det sammen i vores orkestrerede jungle, hyler det mod stjernehimlen fra vores sjæls brændende blikskure.

Loco Days 12/7

Salg lukket