James Armstrong Band

12 okt 2018 kl. 20:00 - 23:45

Underværket, Stemannsgade 9c, 8900 Randers


James  Armstrong Band fra USA bliver efterårets første gæster hos Bluesnight Randers. Armstrong hylder den populære og følsomme amerikanske soulblues og er samtidig en af USA's mesy dynamiske elektric blues guitarister. Han er først og fremmest liveartist, men har seks fine og anmelderroste albums i sin bagage - det seneste "Blues Been Good To Me" udsendt i 2017.

Bluesmusikken har langt hen ad vejen været rigtig god ved James Armstrong, der er 61 år. Han etablerede sit første band, da han gik i 7. klasse, og i en alder af bare 17 år begyndte han at turnere hele USA med musik, der var inspireret af på den ene side bluestraditionelle Albert King og på den anden side den meget melodiske Robert Cray. Det lignede starten på en lang og problemfri karriere, men den var meget tæt på at slutte, da James Armstrong var tæt på døden efter at han blev knivoverfaldet af en indbrudstyv. Han slap nådigt, men pådrog sig en skulderskade, der gjorde det nødvendigt for ham at udvikle en helt speciel guitarteknik. Det er den, han fortsat gør brug af, og han har opnået stor respekt for sin musik, der betgenes som powerfull slowblues, hvor stilheden mellem noderne ofte har lige så stor betydning som noderne i sig selv. En sand blueshistorie skabt af nød.

James Armstrong skriver sine egne sange, der dominerer repertoiret krydret med kendte bluesklassikere. Som yngre var han backingguitarist for stjerner som Albert Collins, Big Joe Turner og Smokey Wilson. Siden var han som nævnt på egen hånd, men har gennem årene optrådt i selskab med en perlerække af guitarister som Coco Montoya, Keb' Mo'', Chaka Khan, Ricky Lee Jones, Roy Brown Mitch Mitchell Charlie Musselwhite, Walter Trout og Albert Collins. 

Sange fra James Armstrongs katalog har været brugt som soundtrack i tre spillefilm: Speechless, Hear No Evil og The Fiorentine. Det fortæller om, hvor udtryksfuld og tilgængelig hans musik er. West coast-baggrund med opvækst i Los Angeles fornægter sig ikke.

Bluesnight ser frem til en smuk bluesaften med James Armstrong Band, der for første gang gæster Randers, efter at han optrådt i en årrække i alle verdensdele. Det er selvfølgelig igen i salen på Underværket med eminente Tommy Lui bag lydpulten. Det kan ikke blive meget bedre.

Fredag den 12. oktober kl. 20.00. Dørene åbnes kl. 19. Billetprisen i forsalg er kr. 180 (plus administrationsgebyr). Ved døren koster billetterne 210 kr. Husk, at du har medlemsfordele, uanset om du har købt i forsalg eller ved døren. Er du ikke medlem, så bliv det ved at kontakte Bluesnight fra hjemmesiden www.bluesnight.dk

Listen to the music - it's much too beautiful:

;index=1&list=RDgVcrBCK8BRs

Paid Ticket

Salg lukket