Japansk nudelsuppe kursus for begyndere

17 nov 2019 kl. 15:00 - 17:00

ManuVision, Mejlgade 28, Århus 8000

Lær at lave delikat og autentisk, japansk ramen-nudelsuppe med ingredienser og råvarer, som bruges af japanske kokke.

En suppe er ikke bare en suppe i Japan, det er japanernes fortrukne fastfood, og den er sund, vel at mærke. Den skal du ikke kimse ad. Alt bliver lavet fra bunden.

For at lave den bedste ramen-suppe skal du kunne lave fiskefonden dashi, som udgør hele fundamentet i det japanske køkken. Fiskefonden bruges i mange forskellige sammenhænge, men det er en helt anden snak.

Sammensætning af råvarer til en nudelsuppe vil være noget, som du ikke har prøvet før.

Hvad lærer du på kurset?

Du får en introduktion til japansk madkultur og, japanernes fortrukne spise som er nudelsupper.
Du får en introduktion til fonden dashi, som er omdrejningspunktet i japanske nudelsupper.
Du arbejder med forskellige japanske råvarer såsom kombu, bonito flakes og miso paste.
Du lærer at håndtere de forskellige forstadier til fonden dashi, som japanske sushikokke gør det.
Du lærer at bruge forskellige typer af japansk sojasauce, da sojasauce bliver betragtet som et krydderi i Japan.
Du lærer om klassiske nudeltyper og, hvilke nudler som egner sig bedst til de forskellige supper.
Du arbejder med forskellige skæreteknikker og, skærer forskellige grøntsager, kød, mejeriprodukter.
Trin for trin laver du 2 forskellige velsmagende og sunde nudelsupper, der laves helt fra bunden med fiskefonden dashi.

Hvad får du?

2 timers intensiv undervisning.
Du lærer at lave 2 forskellige velsmagende japanske nudelsupper, retter som du får med hjem.
Du får selvfølgelig udleveret opskrifterne.

Om instruktøren

Kurset afholdes af den japansk uddannede Sushikok & Sake Sommelier Zoë Escher.

Om holdet

Der er tale om små, eksklusive hold med maks. 13 deltagere.
Da det er holdundervisning, kan man ikke få 1:1-undervisning.
For at få størst muligt udbytte forventes det, at man selv er aktivt deltagende.
Holdet er ikke større, end at der er tid til, at Zoë giver personlig feedback.

Pris

545 kr. pr. person

Hvor og hvornår?

Søndag den 17. november 2019 kl. 15.00-17.00 hos ManuVision, Bernhard Bangs Alle 25, 2000 Frederiksberg.

Tilmeldingsfrist: Tirsdag den 12. november 2019

Faglige resultater

I februar 2016 holdt Zoë åbningstalen og åbnede messe Formland Spring 2016 i Messecenter Herning. Ved åbningen deltog 49 fra pressen, 20 VIP og 271 udstillere.
I 2014 vurderet Zoë Escher kvaliteten på take-away sushi fra 8 forskellige sushi restauranter i København for forbrugerrådets magasin "TÆNK".
Nomineret til Oplevelsesprisen 2013
I 2013 var Zoë var gæstedommer på Masterchef sæson 3.
I 2013 blev Zoë udråbt af Irma til Danmarks sushiekspert nr. 1.
I 2013 lavede Zoë sushi og japanske retter som personalemad til Michelin-restauranten Geranium.

Nyhed: Online kokkeskole: Opskriftspakker med japanske vegetarretter. Læs mere på

Der kan også købes gavekort til kurset klik her

Læs mere om Sushikok & Sake Sommelier Zoë Escher

Holdet er meget intimt, hvilket

Reference

“Kurset giver både en forståelse af den japanske nudelsuppe, japansk madkunst – og japanernes forhold til mad og råvarer i det hele taget.
Zoë blander denne viden med hendes personlige syn på/oplevelse af den japanske madkunst – og oplyser en om, hvordan den forholder sig til den  danske/europæiske madkunst.

giver rum for snak mellem deltagerne, men også en rolig dialog mellem  deltagerne og Zoë. Zoë lytter opmærksomt til de spørgsmål man måtte have og besvarer dem med hengivenhed. Hun får en til at føle sig velkommen
og er meget obs på, at alle deltagere har smagt, set eller prøvet det hele på kurset.

Alt dette gør, at man kommer hjem med en kæmpe lyst til at gå på opdagelse i Københavns asiatiske forretninger og begynde at lave ens egen japanske  nudelsuppe”. Nynne


Virksomheder: A.P. Møller Mærsk, Novo Nordisk, Novartis, Takeda Pharma, Velux, Haldore Topsøe, 3F Ungdom, Høje-Taastrup kommune, Gorrissen Federspiel, Quartz+Co, Elbek & Vejrup og Sanistål.