​Jazz i Litteraturhuset - Wamberg og Fjeldsted

13 maj 2018 kl. 16:00 - 18:00

Litteraturhuset, Nybrogade 28, 1203 København


‪Guitaristen Johannes Wamberg, et af de mest lysende talenter på den danske jazzscene, har med sin varme lyd og dybe forståelse for harmonier og melodik allerede skabt sig et stort navn trods sin unge alder. Hans strømmende spil har ført ham til at spille med blandt mange andre; Doug Raney, Wynard Harper, Hugo Rasmussen, Pierre Boussaguet og Christina Von Bülow. I 2016 udgav han sammen med altsaxofonisten, Oilly Wallace, pladen Easy Living, der høstede mange anmelderroser. Bl.a beskrev anmelder Kjeld Frandsen i Berlingske den som "sublim kammerjazz – i sublim teknisk kvalitet."

Med sig har Wamberg en af sin generations mest efterspurgte bassister Anders Fjeldsted, som har spillet med en lang række danske og internationale navne, herunder Anders Bergcrantz, Alvin Queen, Rodney Green og Carsten Dahl. Under sin studietid på Rytmisk Musikkonservatorium blev Fjeldsted tildelt Konservatoriernes Venners legat, og i 2017 modtag han Bent Jædigs Mindelegat. Han har studeret hos bl.a. Ron Carter og Ben Wolfe og spillet som sideman i hele verden, herunder USA, Indien, Tyskland, Frankrig, Spanien og i hele Norden.

Denne koncert er den tredje i rækken af Litteraturhusets månedlige søndagskoncerter, hvor unge, professionelle, musikere på tværs af genrer viser, hvad små ensembler har at byde på. Vi glæder os til at præsentere jer for Johannes Wamberg og Anders Fjeldsted.

Koncertrækken er muliggjort med støtte fra Augustinus Fonden & Oticon Fonden.

Jazz i Litteraturhuset

Salg lukket