Jeppe Ernst

Blågårds Pl. 6A, 2200 København
31 maj 2021 kl. 22:00 - 23:00

PORTRÆT AF DEN KVINDELIGE KRISTUS

Det er vanskeligt at forestille sig en mere original stemme i det danske komponistmiljø end 36-årige Jeppe Ernst. Ikke mindst fordi de fleste af hans værker er så godt som tavse. I lighed med kunstnere som Lars von Trier er der altid noget fundamentalt på spil i hans arbejde.

Sådan forholder det sig også med Sakramente (Natsange). Ernst er efter eget udsagn ikke et religiøst menneske, men er alligevel fascineret af religionens mange ritualer. Det skinner igennem i værket, som er en portrættering af den kvindelige Kristus og er skrevet for fysisk og imaginær berøring.

I 2013 komponerede han Rekviem – Del I: Den fysiske behandling, hvor tre kvindelige performere spillede på en nøgen mands krop ved at berøre, slikke og kysse ham ud fra et indøvet partitur. Sakramente (Natsange) har en identisk opstilling, men med omvendt fortegn; her spiller tre mænd på en nøgen kvindekrop. De ni sange er fordelt over tre satser: et forspil, en midte med fysisk berøring og et efterspil.

Værket kan læses som en musikalsk ceremoni, hvor et menneskelegeme bliver guddommeliggjort gennem ydmygelse og tilbedelse. Det indgår i en tetralogi, som også består af Præludium (Aftensange), Interludium og Postludium (Morgensange), hvoraf sidstnævnte endnu ikke er opført.

Performere: Hanne Marie le Fevre, Kalle Hakosalo, Matias Seibæk, Tomek Szczepaniak


PROGRAM

Jeppe Ernst

Sakramente (Natsange) – UROPFØRELSE
Har du lyst til at opleve flere koncerter på årets KLANG-Festival? Så læs mere om årets “Rabatkort” på klang.dk Du kan også købe billetter med rabat, hvis du er studerende.

KLANG – Festival er Danmarks største internationale festival for samtidsmusik. Siden 2009 har KLANG været en fast bastion i dansk kulturliv. I år finder KLANG sted 27/5 - 5/6 og kan opleves på en række spillesteder i hovedstadsområdet.

Læs seneste opdateringer om hvordan KLANG passer på dig under de nuværende coronarestriktioner på klang.dk

KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største og internationale festival for samtidsmusik, fra den 30. maj til 10. juni 2019 afholdes festivalen for 10. år i træk i København.
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke