Jes Dige - Hvem siger barndommen er sorgløs?

20 nov 2019 kl. 19:00 - 21:00

Dybbøl Efterskole, Ragebølskovvej 3, 6400 Sønderborg

Hvem siger barndommen er sorgløs? 

Mød Jes Dige

Mange børn lever i de voksnes blinde vinkel, og er alene med deres sorg. Sorg kan have mange årsager og ansigter. Det kan være sorgen over at have en syg bror, at man har mistet sin mor eller far, eller selv er kritisk syg. Skal vi hjælpe dem, skal vi tænke sorg på en ny måde. 

I foredraget fortæller Jes Dige indlevende og konkret om sorgens betydning for barnet. Gennem sine 25 års arbejde med børn i sorg, har Jes igen og igen oplevet, at et dødsfald i den nærmeste familie skaber store forandringer i barnets personlighed og værdigrundlag. Udover at give en unik indsigt i “sorgens natur” kommer Jes Dige også med bud på konkrete værktøjer der kan benyttes, når børn mister.

Om Jes Dige

Jes har igennem 25 år været en fremtrædende karakter indenfor arbejdet med børn i sorg. Først gennem sit mangeårige samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, og nu som frontfigur hos SKYGGEBØRN.

Det var Jes, der stod bag oprettelsen og driften af de allerførste samtalegrupper i Danmark. Han er ligeledes initiativtager til foreningen SKYGGEBØRN, og er i dag direktør og daglig leder. 

Jes har medvirket i flere store dokumentarproduktioner, senest i DR1 -dokumentaren “Mor er død - men det taler vi ikke om”, der blev vist i foråret 2016. Seneste dokumentar “Børnene fra Sorggruppen” på DR2 i foråret 2019.