Jesper Nielsen : LANDET UNDER LANDET

Borgergade 14, 1300 København
14 jun 2021 kl. 19:00 - 20:30
Super arrangør
Billetter DKK 50,00
Billetter DKK 50,00

Mød forfatter Jesper Nielsen i samtale med Tore Leifer om bogen LANDET UNDER LANDET.

For 500 år siden blev den storslåede aztekiske hovedstad, Tenochtitlan, erobret af spanske conquistadorer og deres indianske allierede. Snart efter lå dette drømmesyn af en by i ruiner. I dag ligger Tenochtitlan begravet under Mexico City – som en by under byen og et stærkt vidnesbyrd om Mexicos fascinerende historie.

Overalt i det centrale og sydlige Mexico findes ruinbyer, tempelpyramider og paladser med vægmalerier og rige grave fra en lang række af de højt udviklede kulturer, der tilsammen udgjorde den mesoamerikanske civilisation.

Landet under landet rejser vi til syv af de mest berømte og storslåede af disse ruinbyer, herunder Teotihuacan og Palenque. Undervejs fortælles ikke blot historien om fortidens byliv, religionsdyrkelse, krige og vidtstrakte handelsnetværk, men også om nutidens Mexico og mødet med den fascinerende mexicanske geografi og natur krydret med oplevelser fra mange års forskning og feltarbejde.

500 års spansk kolonisering har udryddet store dele af den mesoamerikanske kulturtradition, men den findes endnu – hvis man ved, hvor man skal kigge. Bogen fortæller om en stærk indiansk kultur i Mexico og viser, at disse nutidige folks verdensopfattelse og sprog kan være en vej til bedre at forstå den præcolumbianske fortid.

OM FORFATTEREN:

Jesper Nielsen er Ph.D. og lektor ved KU´s institut for indianske sprog og kulturer. Studiet omfatter flere forskellige discipliner; blandt andet arkæologi og gamle indianske sprog. Herudover er forfatteren tilknyttet UNAM universitetet i Mexico City som epigraf, hvilket her nok skal forstås som tyder og fortolker af gamle vægmalerier.

TORE LEIFER - forfatter og kulturjournalist, ansat som programmedarbejder og studievært i DK

Entré DKK 50 / gratis for medlemmer.

Husk mundbind og gyldigt corona-pas.Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke