spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Jesper Zeuthen LXX

Afholdt event

Jesper Zeuthen LXX

Fra DKK 80,00

Sted

Dato

22 nov 2019 kl. 20:00 - 23:59

Beskrivelse

Jesper Zeuthen 70 år!

En af dansk jazz’ mest originale stemmer – Jesper Zeuthen – fylder 70 år, og det markeres med en helt særlig koncertaften i Literaturhaus.

Jesper Zeuthen er en af dansk jazz’ mest distinkte og kompromisløse altsaxofonister. En saxofonist med sin helt egen klang og tone, altid på jagt efter et personligt udtryk i musikken.
Zeuthen har siden 60’erne været en uomgængelig figur på den grænsesøgende og eksperimenterende del af jazzscenen, blandt andet i Blue Sun, New Jungle Orchestra, Zeuthen – Friis – Mazur og i de senere år i samarbejder med skrappe yngre musikere, hvor hans dybt personlige tilgang til musikken igen og igen har inspireret nye årgange.

Zeuthen har været med til mange utrolige ting i sin lange karriere, fra samarbejde med internationale ikoner som Don Cherry, Terry Riley og Paul Motian til live-optræden i specialtoget, som kørte fra København til Thylejren i Thylejrens allerførste dage.

Jesper har selv udvalgt to af de grupper, som spiller denne aften:

ZAV – Zeuthen/Anderskov/Vestergaard

Trioen udgav sidste år albummet “Out of the Spectacle” og har fået strålende anmeldelser, blandt andet i Down Beat. Pladen er indspillet live i Koncertkirken under Copenhagen Jazz Festival 2017. Musikken på “Out of the Spectacle” er en krystallisering af et flerårigt samarbejde mellem de tre improvisationsmusikere fra tre forskellige generationer, der placerer sig et sted mellem tekstural improvisation, ekspressiv freejazz og abstrakt soul. Det er direkte og fysisk musik der møder publikum på både udfordrende og forsonende vis, og som i følelsesmæssig forstand er rummelig og flerdimensionel. Trioen har udviklet et personligt sammenspil hvor influenser, dynamikker og intentioner svæver frit mellem hinanden, fletter sig sammen i synergi og splintres i abstraktion, og hvor målet er at skabe plads fremfor at tage plads. Det er en slags forsonende blues til det store spektakel.

Jesper Zeuthen – altsax
Jacob Anderskov – flygel
Anders Vestergaard – trommer

– – –

Kasper Tranberg Terzet

Igennem mere end to årtier har kornettist og trompetist Kasper Tranberg været en iørefaldende kunstner på den hjemlige og internationale musikscene.

Hans omfangsrige CV bevidner om en myreflittig og åben tilgang til musikken, og det har bragt ham i mange konstellationer, hvor hans dybtfølte spil har vakt opsigt. Senest har Tranberg bl.a. spillet og indspillet med Marc Ducret, Peter Bruun, Jesper Zeuthen, Jacob Anderskov, Tim Berne samt udgivet to album med Yusef Lateef.

Albummet Terzet med trioen af samme navn, er andet udspil i Tranbergs triologi Suite Cobra, hvor første album Strawboss med Tranbergs internationale sekstet udkom i juni 2018.

Terzet udkom i efteråret 2018 på ILK.

Kasper Tranberg – kornet, trompet, flugelhorn
Nils Davidsen – cello og bas
Frands Rifbjerg – trommer

- - - 

Z for Zeuthen

Sidste gruppe er en særlig konstellation med to markante trommeslagere, tubaister og ditto altsaxofonist, sammensat til ære for Jesper Zeuthen:

Laura Toxværd - altsax

Thomas Præstegaard og Kresten Osgood - trommer

Kristian Tangvik og Jakob Munck - tuba


Arrangør

Lokation

LiteraturHaus LiteraturHaus, Møllegade 7, 2200 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .