Joakim Skovgaards religiøse motiver

23 maj 2019 kl. 18:00 - 19:00

Den Hirschsprungske Samling, Stockholmsgade 20, 2100 København

Joakim Skovgaards religiøse motiver


Hør om Joakim Skovgaards kirkelige udsmykninger, når sognepræst i Esajas Kirke Michael Aaskov Hemmingsen og museumsinspektør på Den Hirschsprungske Samling Anna Schram Vejlby inviterer på en spændende dialog på tværs om kunst og religion.

I anledning af maj måneds Hirschsprung LATE kan du komme med på en særlig omvisning om den danske kunstner Joakim Skovgaard. Skovgaard er især kendt for sin udsmykning af Viborg Domkirke, men han udførte adskillelige kirkelige udsmykninger i løbet af sit liv. I omvisningen vil sognepræst Michael Aaskov Hemmingsen og museumsinspektør Anna Schram Vejlby dykke ned i udvalgte udsmykninger og fortælle om kunstnerens arbejde med religiøse motiver.

Turen starter i Esajas Kirke på Østerbro, hvor sognepræst Michael Aaskov Hemmingsen og museumsinspektør Anna Schram Vejlby vil se nærmere på kirkens alterbillede udført af Joakim Skovgaard i 1914. Billedet var det første store glasmaleri, Skovgaard udførte. Det blev bestilt og betalt af Oscar Hirschsprung, Pauline og Heinrich Hirschsprungs søn, som i en årrække var medlem af kirkens bestyrelse.

Efterfølgende går turen til Den Hirschsprungske Samling, hvor Joakim Skovgaard også spiller en særlig rolle. Inden museets åbning i 1911, blev Skovgaard nemlig inviteret til at udsmykke dele af H.B. Storcks klassiske museumsbygning. Han udsmykkede ikke kun forhallen, men designede også relieffet på bygningens trekantsgavl og andre dele af museet. I omvisningen dykker Michael Aaskov Hemmingsen og Anna Schram Vejlby ned i Joakim Skovgaards altertavle fra 1890, som oprindeligt hang i Mandø kirke, og fortæller historien om, hvordan billedet og flere forstudier til Viborg Domkirke endte i Heinrich Hirschsprungs kunstsamling.


Hirschsprung LATE

Hirschsprung LATE er et nyt initiativ på museet. Den sidste torsdag i hver måned udvider vi museets åbningstid og inviterer indenfor til en aften i kunstens og kulturens tegn. I løbet af foråret og sommeren byder vi blandt andet på Silent walk med rådgiver, foredragsholder og underviser i Silent co-creation Bastian Overgaard, digtoplæsning ved David A. Jensen fra Copenhagen Storytellers samt særlige introer til vores aktuelle udstillinger.

Praktisk information

Tid:
Onsdag den 23. maj 2019 kl. 18-19.

Mødested:
Gruppen mødes foran Esajas Kirken - Malmøgade 14, 2100 København Ø.

 Turen starter kl. 18 og varer ca. 1 time.

Turen slutter på Den Hirschsprungske Samling. Museet holder denne dag åbent fra kl 11- 20, hvorfor der vil være mulighed for at opleve museet på egen hånd før og efter turen.

Antal deltagere:
Max 25 personer.

Pris for omvisning inkl. entré til museet:
95 kr. / gratis med årskort.

Alm. billet

DKK 95,00 + DKK 12,11 gebyr

Billet m. årskort

Gratis