Joen Bille fortolker Blixen

25 apr 2018 kl. 17:00 - 18:00

Karen Blixen Museet, Rungsted Strandvej 111, 2960 Rungsted Kyst


Babettes gæstebud
Nyd ”Babettes gæstebud” i selskab med Blixen-connaisseur, skuespiller og instruktør Joen Bille, når han læser Blixens fængende fortælling op på Rungstedlund. Babette har kæmpet på barrikaderne i Paris under Pariserkommunen, og mistet sin mand og søn. Hun er flygtet til en lille nordnorsk by, hvor hun huses af to gammeljomfruelige søstre. En lotteriseddel beriger hende fjorten år senere med 10.000 franc, hvormed hun kan udfolde sit kulinariske geni, så gamle fjendskaber opløses og kærligheden forløses. ”denne kvinde er i stand til at forvandle hvert enkelt måltid på Café Anglais til en art kærlighedsaffære, et ophøjet og romantisk elskovsforhold…”

Billet til oplæsningen dækker entré til museet, som har særligt åbent 11 - 17 onsdag den 25. april.

Onsdag den 25. april åbner Karen Blixen Museet for 2 nye udstillinger. Kom og oplev det Paris, som Babette flygtede fra og Blixens originale køkken, som åbnes for første gang for offentligheden.

BABETTE – PARIS 1871
25. april – 26. august 2018

Karen Blixens franske chefkok Babette fra fortællingen “Babettes gæstebud” flygter fra Frankrig og det revolutionære Paris i 1871. For hun er ikke blot kok på den fashionable Café Anglais, men kommunard under Pariserkommunen. Udstillingen “Babette – Paris 1871” viser et festligt og blodrødt Paris. Et Paris, som Blixens egen far, Wilhelm Dinesen med fryd og rædsel oplever. Dinesen og den franske nationalpoet Victor Hugo er begge inspirerede af de politisk engagerede kvinder, som kræver lige løn, uddannelse og våben, så de kan kæmpe på barrikaderne. Deres mod inspirerer Blixen til at skabe Babette, hvis kampånd bærer hende igennem fortællingen, som var hendes strømpefødder stadig gennemvædede af blod.

BLIXENS GÆSTEBUD
Åbner 25. april 2018

Karen Blixens køkken åbnes for første gang for offentligheden. Museets gæster kan se Blixens originale krystalglas og porcelæn, hendes kogebog, menuen fra “Babettes gæstebud” og de skønne retter, som Babette serverer under gæstebudet. Køkkenet vil være fyldt af ingredienser og kuriøsiteter, Babettes kulinariske kunst og Blixens egne kokkerede kreationer.

Foto af Joen Bille: Hasse Ferrold

Billet

Salg lukket