Johanna Elina + Natalie Sandtorv, CPH Jazzfestival Nordic Wave

14 jul 2017 kl. 20:00 - 22:30

Kulturstationen Vanløse, Lindehøjen, 2720 Vanløse


Johanna Elina

Johanna Elinas musikalske univers opstår igennem en udvidelse og nedbrydning af grænserne for alternativ pop, tradionelle sang-formater og jazz. Denne brydning af genrer opstår først og fremmest igennem hendes utrolig personlige lyd. Sigur Rós’ producer Birigir Jón Birgisson har mixet hendes andet album ”Belonging”. Centralt for dette album er mixet imellem analoge synths, trommer, guitar og elektronik samt den store respekt for melodien. Musikken er inspireret af det intime, personlige oplevelser samt udforskningen af livets cyklus – fødsel og død, fremmedgørelse og en rejse mod ”Belonging” (at høre til). Filmiske stemninger åbner op for en rejse, som ikke er bange for at acceptere det mørke, samtidig med at det bringer lytteren tilbage mod lyset.

”Belonging” er bl.a. blev nomineret til en Danish Music Award, for bedste vokale jazzalbum i 2016. Johanna Elina var ydermere nomineret som Upcoming komponist i 2017 (DJBFA).

Johanna Elina (Fin) har boet i København siden 2009 og er kendt fra det Danish Music Award vindende vokal ensemble IKI. Derudover har hun været aktiv i mange andre moderne jazz, impro sammenhænge inkl. det legendariske Tomasz Stanko Experience. Denne aften tager hun sit band med bestående af Anders Filipsen – keys, Henrik Olsson – guitar og Håkon Berre – trommer.

Natalie Sandtorv


Natalie Sandtorv har som vokalist og sangskriver gjort sig stærkt bemærket på den Europaiske jazzscene de sidste par år. Sidste år modtog hun bl.a. prisen for Årets Jazztalent fra Moldejazz og Sparebank1. I den anleding begyndte hun at arbejde med sammensætningen af et nyt band, og hun skrev musikken til det nye projekt som fik navnet "Freedom Nation".

Musikken er moderne, men med inspiration i Max Roachs protestmusik «Freedom Now! Suite», og Alice Coltranes spirituelle musikalske kærlighedsrejser i Fire!Orchestra. Kompsitionerne består af stærke melodilinjer over primitive grooves og medet fyldigt tæppe af synth og alternativt
saxofonspil. Med rødderne dybt plantet i jazz som forgrener sig i folk, frijazz, og indie.
Bandet består af profilerede musikere fra den Europæiske jazzscene. Med sig i bandet har hun Lars Greve – saksofon, klarinetter (DK), Mathias Holm- synther (DK), Eirik Havnes – guitar (NO), Ole Mofjell - trommer, perc (NO) og Mads Faste Liang Nilsen – visuals (NO)

BEMÆRK INDGANG VIA LINDEHØJEN

Fredag d. 14. juli 20.00//100 kr. inkl. gebyr

Billet

Salg lukket