Jorden kalder

Øster Voldgade 5-7, 1350 København K
20 aug 2019 kl. 19:00 - 20:30
Billetter DKK 50,00 - DKK 75,00
Billetter DKK 50,00 - DKK 75,00

Er gamle klude genbrugsguld?

Jorden kalder: Debataften på Statens Naturhistoriske Museum

Både som en stilmæssig trend og som reaktion på tøjindustriens enorme belastninger af miljøet er interesse for genbrug af tøj og tekstiler i hastig vækst. Vintage, Recycling, Upcykling, Slow fashion; Interessen for tøjbytte, genbrug og vintagemode er eksploderet de seneste år. Men ideerne stiller samtidig høje krav til vores forbrugsmønstre, til distribution, til hvordan tøjet produceres og til hvordan de gamle klude kan anvendes, når de på et tidspunkt smides ud.

Spørgsmålene er mange: Er vi overhovedet villige til at gå i genbrugstøj? Er industrien villig til at producere slidstærkt tøj, der kan genbruges i flere generationer? Er gamle klude jordens genbrugsguld?

Aftenens Jorden Kalder er knyttet til Statens Naturhistoriske Museums kommende særudstilling Fashioned from Nature, der sætter fokus på, hvordan modeindustrien har hentet inspiration og råmaterialer fra naturens verden gennem historien – og hvor publikum inviteres til at genoverveje indholdet af deres garderobeskab.

Debattører:

  • Else Skjold, forsker i bæredygtig mode, adjunkt på Designskolen Kolding
  • Rebecca Vera Stahnke, grundlægger og direktør for Veras
  • David Watson, miljøanalytiker, seniorkonsulent i PlanMiljø

Ordstyrer: Martin Keller, Verdensmålskonsulent, Afdelingen for Bæredygtig Udvikling, Københavns Kommune.

OM JORDEN KALDER


FN’S VERDENSMÅL for bæredygtighed er en vision for sikring af klodens fremtid – men hvordan kan vi som borgere og samfund forstå og handle efter dem?

JORDEN KALDER er en serie debatarrangementer, hvor eksperter i samtale med hinanden og med publikum diskuterer, hvordan vi kan skabe en bæredygtig fremtid og give planeten sikkert videre til næste generation.

PUBLIKUM DELTAGER i debatten via deres smartphone ved at stille og like spørgsmål, der bliver vist på en storskærm.

Læs mere på: www.geologi.snm.ku.dk/aktiviteter/jorden-kalder/

Profile picture
Statens Naturhistoriske Museum

Statens Naturhistoriske Museum ligger på Øster Voldgade 5-7 og består desuden af besøgsadresserne Zoologisk Museum på Østerbro og Botanisk Have. Find billetter til vores events og rundvisninger her på profilen, eller besøg vores hjemmeside snm.ku.dk for øvrige aktiviteter.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke