Jorden kalder

12 nov 2019 kl. 19:00 - 20:30

Geologisk Museum, Øster Voldgade 5-7, 1350 København K

Løser vi klimakrisen med at uddele kondomer?

Et hyppigt modargument mod forslag om bæredygtighedslovgivning er, at de fører til øget ulighed – på både nationalt og lokalt plan. Hvem er det, der skal begrænse deres forbrug for at bidrage til den globale bæredygtighed – er det Verdens millioner af fattige?

Udover indsatser for bæredygtigt forbrug kan en anden indsats handle om at begrænse den globale befolkningstilvækst, men kan vi gøre det uden at kollidere med basale menneskerettigheder? - løser vi klimakrisen ved at uddele kondomer?

I beslutninger og diskussioner om gennemgribende globale indsatser kommer både politik, kulturforskelle, traditioner og ikke mindst etiske aspekter i spil, når vi må stille os selv spørgsmål som: Hvordan begrænser vi vækst og ressourceforbrug i en verden, hvor flere og flere mennesker vil og bør få del i fremskridt inden for uddannelse, sundhed, teknologi og infrastruktur? Er klimavenlig begrænsning af forbrug, bevægelighed og befolkningstal i modsætning til internationale menneskerettigheder? Hvordan sikrer vi overensstemmelse mellem de globale bæredygtighedsmål om afskaffelse af fattigdom, ulighed og adgang til sundhed og andre goder og målene om at begrænse vækst, beskytte klodens ressourcer og have ansvarlig produktion?

Hør tre eksperter i etik, bæredygtighed og menneskerettigheder diskutere og give deres svar på disse og mange andre spørgsmål, når Jorden kalder d. 12. november på Statens Naturhistoriske Museum.

Debattører:

  • Mickey Gjerris , lektor i Bioetik, IFRO, Københavns Universitet
  • Trine Christensen, generalsekretær i Amnesty International i Danmark
  • Birgitte Feiring , afdelingsleder for menneskerettighederog udvikling og erhverv , Institut for Menneskerettigheder

Ordstyrer: Martin Keller, Verdensmålskonsulent, Afdelingen for Bæredygtig Udvikling, Københavns Kommune.