Julefrokost uden grænser

15 dec 2018 kl. 13:00 - 16:00

VerdensKulturCentret, Nørre Allé 7, 2200 København

Der findes næppe noget, som er mere dansk end en julefrokost, og det er faktisk en tradition som er meget mere end bare sild, snaps og bondeanger. Julefrokosten er også der, hvor vi mødes i fællesskaber og gode venners lag og hvor vi hygger, spiser og griner sammen. Den side af traditionen ønsker vi at alle i Danmark skal have mulighed for at opleve. I danske asylcentre, udrejsecentre og lejligheder sidder der mennesker i enormt svære livssituationer, og har brug for lys i mørket. Det er dem vi gerne vil invitere til en hyggelig og vedkommende Julefrokost uden grænser.

Bordet som fællesskab

Der er noget stærkt og næsten magisk over at sætte sig ned og spise sammen. For mens maverne fyldes, stiger den gensidige forståelse gennem samtale og blikke. For at beboerne på de sjællandske asylcentre skal kunne deltage, har vi gjort det således, at en kuvertpris også dækker mad og transport for et menneske på flugt. Derfor har vi lavet to slags billetter, som købes via linket øverst:

  • Billet A: Til dig selv og en ven på flugt. Du skal selv sørge for transport for din ven eller venner.
  • Billet B: Til dig selv og et menneske på flugt som du ikke kender (vi sørger for transport).
  • Herudover kan der tilvælges flere billetter.

Man kan med andre ord ikke købe en julefrokostbillet til sig selv, uden også at købe til et menneske på flugt.

Kuvertprisen er 150 kr. og børn under 12 år er gratis.

En menu fra nær og fjern

Den dejlige mad bliver et miks af flere køkkener: Til hovedret vil caféen Send Flere Krydderier servere en lækker mellemøstlig gryderet, som også fås i en vegetarisk version. Til desert serveres den traditionelle ris á la mande - hvem mon finder mandlen? Der serveres vand og saftevand til maden - yderligere drikkevarer kan tilkøbes.

De mindste kunne brænde krudt af i et bemandet legerum, og der vil der være flere underholdende indslag under julefrokosten. Comedia Del Arte vil lave klovneri og underholdning for store og små, og Turning Tables vil lave indslag for og med unge. Har du idéer til underholdning, eller vil du selv optræde, så skriv endelig til masti.jutka@gmail.com

Sidste frist for tilmelding er 10. december.

Julefroskost uden grænser arrangeres af Alverdens Børn, VerdensKulturCentret og Send Flere Krydderier.

Billet A: Til dig selv og en ven på flugt

Salg lukket

Billet B: Til dig selv og et menneske på flugt du ikke kender

Salg lukket

Ekstrabillet til gæst

Salg lukket

Ekstrabillet til menneske på flugt du ikke kender

Salg lukket