Kandis-Johnny synger om abstrakt kunst

01 sep 2019 kl. 18:00 - 18:45

Sorø Kunstmuseum, Storgade 9, 4180 Sorø

Kandis-Johnny og abstrakt kunst
Den kendte dansktopsanger giver musikalsk omvisning
Sorø Kunstmuseum til september

Hvad har dansktop og kunst på et kunstmuseum med hinanden at gøre? Normalt ikke ret meget. Men Kandis-Johnny og musikeren Søren Mølstrøm har sat sig for at se, hvad der sker, når de to verdener mødes. Derfor har de skrevet fire nye popsange om abstrakt kunst fra Sorø Kunstmuseums samling.

Og den 1. september 2019 synger og spiller de to musikere sangene foran de udvalgte kunstværker til en helt særlig intimkoncert på Sorø Kunstmuseum.


VISIONEN BAG:
Formålet med projektet er at virkeliggøre en ny slags musikalsk oplevelse. Hvad sker der, når to meget forskellige dele af det danske samfund mødes og skaber noget nyt sammen? Forhåbentlig kan det inspirere andre til i højere grad at række ud og bygge bro på tværs af forskellige verdener.

"Ideen til projektet opstod, fordi jeg var træt af den her konfliktfyldte debat om folket og eliten, land og by osv. fortæller initiativtageren til projektet Søren Mølstrøm fra kunstnergruppen "Kunst ud til Folket", "derfor ringede jeg med min ide til Johnny Hansen fra Kandis og spurgte, om han ville være med til at synge popsange om abstrakte malerier. Og Johnny, han sagde ja med det samme".

Men allerede inden samtalen med Johnny havde Søren været i kontakt med Helle Brøns, museumsinspektør fra Sorø Kunstmuseum. Hun var meget interesseret i de jordnære og folkelige sange og fortællinger om kunst, som de laver i "Kunst ud til Folket". For der er mange kunstnere, der er inspireret af populærkulturen, men ikke når ud til et bredt publikum. Hun spurgte, om Søren også kunne skrive sange om abstrakte værker, som består af geometriske figurer som firkanter og cirkler.

Derfor var den første sang Johnny og Søren gik i gang med at skrive en sang om et maleri af en rød og en blå firkant, som er malet af kunstneren Albert Mertz. Sangen kom til at handle om, hvordan de to firkanter har valgt at blive sammen i maleriet på trods af, at de er så forskellige. Siden er det blevet til tre sange mere bl.a. en sang om en abstrakt skulptur af Gunnar Aagaard Andersen, som godt kunne ligne et parcelhuskvarter og en sang om et Paul Gernes-maleri af en masse cirkler, der godt kunne være et symbol på det at være far.

DATO: Søndag den 1. september kl. 17 og 18
STED: Sorø Kunstmuseum, Storgade 9, 4180 Sorø
VARIGHED: ca. 40 minutter. Efter omvisningen er der mulighed for hygge i museets café med en gratis drink pr. billet.

BILLETPRIS: 225 kr. inkl. 1 drink og hygge i museets cafe samt adgang til museets aktuelle og øvrige udstillinger på selve dagen.
BEMÆRK: Der er plads til 40 publikummer på hver af de musikalske omvisninger, så det er om at være hurtig på tasterne, hvis man vil sikre sig en billet.