KARL AAGE RASMUSSEN / Concerto Copenhagen & Athelas Sinfonietta // KLANG festival 2018

06 jun 2018 kl. 17:00 - 19:00

KoncertKirken Blågårds Plads amba, Blågårds Pl. 6A, 2200 København


Sprøde toner fra et barokensemble og nykomponerede toner fra en nulevende komponist. Der er efterhånden ved at springe nye værker frem, som bliver komponeret til tidlig musik ensembler rundt omkring i verden. Komponisterne kaster sig med glæde over de gamle instrumenter, og ensemblerne spiller de nye toner med overskud og intensitet. Concerto Copenhagen indledte allerede for fem år siden et samarbejde med Karl Aage Rasmussen, og det udviklede sig til at Rasmussen blev tilknyttet ensemblet som fast komponist i en årrække. Og det er svært at forestille sig en komponist mere umiddelbart egnet til at samarbejde med Concerto Copenhagen end Karl-Aage Rasmussen; nysgerrig, umådeligt vidende, vittig og skarp – også som komponist. Resultatet har været værker, hvor traditionen fra renæssance og barok er fuldt nærværende i klang og komposition, og hvor man som lytter bliver placeret et sted, der umiskendeligt er vores nutid. Et frugtbart, idérigt og velklingende samarbejde.

Ved koncerten spiller et andet ensemble, som kender Rasmussens musik godt: det er Athelas Sinfonietta, der opfører Karl Aage Rasmussens violinkoncert Sinking Through the Dream Mirror. Der er fire satser i værket, hvoraf de to første spilles ud i et: Prelude, Scherzo, Passacaglia og Rondo. Musikken er, ifølge komponisten, en melodi der synker i mange tempi gennem hele værket indtil den langsomt opløses i drømmespejlet.

Medvirkende

Dirigent: Magnus Fryklund
Solist: Alfredo Bernardini
Solist: Fredrik From
Solist: Anne Søe

Ensemble: Concerto Copenhagen
Ensemble: Athelas Sinfonietta Copenhagen


Program

Concerto Copenhagen:

Karl Aage Rasmussen: Koncert for barok obo (2015)
Karl Aage Rasmussen: Koncert for barok violin (2016/17) UROPFØRELSE
-

Athelas-Sinfonietta:

Karl Aage Rasmussen: Sinking Through the Dream Mirror (1993)


KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største og Skandinaviens næststørste, internationale festival for samtidsmusik, og fra den 29. maj til 8. juni 2018 afholdes festivalen for 10. år i træk i København.

KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival 29. maj – 8. juni 2018

Facebook @cphavantgardemusicfestival / Instagram @klang_festival

Entrébillet

Salg lukket

Entrébillet (stud.)

Salg lukket