Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

KATRIN OTTARSDÓTTIR OG VIGDIS HJORTH

Afholdt event

KATRIN OTTARSDÓTTIR OG VIGDIS HJORTH

Fra DKK 45,00

Sted

Dato

19 jun 2021 kl. 16:00 - 17:30

Beskrivelse

Oplev de romanaktuelle forfattere Katrin Ottarsdóttir og Vigdis Hjorth i to på hinanden følgende samtaler med NordOrds Birgir Thor Møller.


Der er lagt op til 90 minutter i familiens skød, når færøske Katrin Ottarsdóttir og norske Vigdis Hjorth samtaler med Birgir Thor Møller om deres nyeste værker. Hos Ottarsdóttir er vi tilbage i 1960´erne hos barnet på besøg i morforældrenes tidslomme i en lille færøsk bygd, hvor alting opleves umiddelbart og for første gang. Hos Hjorth er det den voksne kvinde, der forsøger at komme overens med fortiden gennem at konfrontere sin mor i nutiden, hvilket er noget nær umuligt.

Katrin Ottarsdóttir
I Danmark er Katrin Ottarsdóttir måske mest kendt som filminstruktør, men hun er også anmelderrost forfatter. Hun debuterede som lyriker i 2012 og har også udgivet noveller, og den 14 juni udkommer hendes første roman på dansk, Pigen i verden (der udkom på færøsk i 2020 som Gentan í verðini). Den er en levende fortælling om en lille piges sommerferie i 1960´erne hos morforældrene i et færøsk bygdesamfund. Ottarsdóttir har et særligt blik for de magiske detaljer i et barneliv. I bygden leves det lokale liv, telefonmanden ved alt om alle, og torskehovedmanden har trillebøren fuld af torskehoveder. Men fra radioen fortæller stemmer om krig i Vietnam, og nogle gange lyder der gråd bag lukkede døre.

Vigdis Hjorth
Vigdis Hjorth er kendt og elsket af danske læsere. I 2017 satte hun for alvor gang i den norske debat om autofiktion eller ”virkelighedslitteraturen” med romanen Arv og miljø. I romanen fra 2020 Er mor død (oversat til dansk af Karen Fastrup) træder Vigdis Hjorth endnu engang modigt og insisterende ind i familiens rum af følelser og hensyn, hvor så meget er uudtalt. Romanen er som en terrier, der med Ibsensk nådesløshed bider sig fast i nakken på alt det svære, det skamfulde og pinlige. Romanen er nomineret til Nordisk Råds Pris. At Ibsen har en stor plads i Hjorths hjerte blev også tydeligt med romanen fra 2019. Henrik, hvor hun har kastet sig ud i en gendigtning af skuespillet Hedda Gabler (1890).

Praktisk info
Forfatterne samtaler hver især med NordOrds Birgir Thor Møller. Arrangementet varer i alt 90 min. Der er café og bogsalg i salen, der åbner 45 minutter, før det starter.

Katrin Ottarsdóttirs samtale er arrangeret i samarbejde med forlaget Lindhardt og Ringhof og Vigdis Hjorths i samarbejde med LiteratureXchange i Århus, og arrangementet indgår i Christianshavns Bogfestival 2021.

COVID-19
Alle vores arrangementer afholdes iht. gældende retningslinjer for kulturarrangementer med siddepladser. Af samme årsag er der et meget begrænset antal billetter per arrangement. Desuden beder vi jer møde op i god tid og vise hensyn til hinanden. Husk også dit coronapas.

Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen

Lokation

Nordatlantens Brygge Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .