KBHFF workshop - bagning med surdej

17 nov 2019 kl. 10:00 - 13:00

Solbjerghjemmet, Søndre Fasanvej 16, 2000 Frederiksberg

Denne workshop er til dig der kunne tænke dig at dykke ned i surdejens univers. Vi vil gå i dybden med videnskaben og teknikkerne, der ligger i den proces, det er at bage med surdej. 

Vi vil gennemgå hele forløbet, fra surdejs-starterkulturen (moder, levain osv.), opbygningen af opskrift, blanding af og arbejde med dejen, fermentering, forming, hævning og bagning.

Surdejsbagning er sværere at mestre end brød med alm. gær, og kræver en opmærksom og dygtig bager. Derfor vil vi snakke om, hvad der er vigtigt at være opmærksom på, når man bager med surdej, hvordan man kan "læse" sin dej, og hvordan man undgår typiske problemer.

Det praktiske:

Kurset tager 2-3 timer.

Kurset er for alle niveauer. 

Der er 10 pladser.

Kurset afholdes på Solbjerghjemmet - KBHFF Frederiksbergs hjem. 

Kurset afholdes på dansk og/eller engelsk som påkrævet.

Prisen er 100 kr. 
Medbring et viskestykke og en glasbeholder til at få surdej med hjem. Du vil også få et brød med hjem, klar til bagning.

This workshop is for those who want to dive deeper into the world of sourdough. We will hear about the science and the techniques involved in the process of baking with sourdough. 

We will cover the entire process, from the starter-culture (mother, levain etc.), building and reading a recipe, mixing and working the dough, fermentation, shaping, proofing and baking.

Baking with sourdough is more difficult than with commercial yeast, and requires a caring and knowledgable baker. We will discuss what to be aware of when baking with sourdough, how to “read” your dough, and how to avoid/troubleshoot typical issues.

Practical info:

The workshop takes 2-3 hours.

The workshop is for all levels.

There are 10 spots.

The workshop is held at Solbjerghjemmet - KBHFF Frederiksberg's home

The workshop will be held in Danish and/or English as required.

The price is 100 kr. Bring a tea towel and a glass jar to take home some sourdough starter. You will also receive a dough to take home and bake.