Kim Leine - Nordisk Litteraturtræf

02 nov 2018 kl. 19:30 - 21:30

Fanefjord Skovpavillon, Fanefjord Skovvej 6, 4792 Askeby


Hør den dansk/norske forfatter Kim Leine fortælle om sit forfatterskab - og især den nyeste roman Rød mand/Sort mand ved Nordisk Litteraturtræf i Fanefjord Skovpavillon.

Kim Leine er født i Norge i 1961 og opvokset i Danmark, hvor han bor nu. Kim Leine var årets forfatter ved Verdenslitteratur på Møn i 2012, og nu ved Nordisk Litteraturtræf den 2. november 2018.

Kl. 18: Menu - Nordisk tallerken (bestilles særskilt)
Kl. 19.30: Kim Leine om sit forfatterskab

Profeterne i Evighedsfjorden, den første store del af det, der senere vil være en trilogi om Grønlands kulturhistorie, var første møde med en stor forfatter, som nu trækker overskrifter om det næste bind i trilogien: Rød mand/Sort mand, som i virkeligheden foregår før Profeterne i Evighedsfjorden.

Kim Leine debuterede i 2007 med Kalak, men han har skrevet fra han var barn. Med Profeterne i Evighedsfjorden fulgte mange litteraturpriser og i 2018 er Rød mand/Sort mand blevet til virkelighed.

Et lille kik ind i Rød mand/Sort mand:
Den sorte mand er Hans Egede, som ville døbe alle de grønlændere han kunne få til at skippe deres hedenske tro. Den røde mand er åndemaneren Aappalttoqs, hvis søn bliver bragt syg til Hans Egede og som familien derefter ikke vil aflevere tilbage. Han er døbt og hedder Frederik Christian. Det er barske historier, som Kim Leine dvæler ved og lader komme frem i sine historier. I alle romanerne, store som små, kredser han om mennesker, der befinder sig i barske livsbaner, som er præget af misbrug og flugt. Historierne handler om at konfrontere sig selv med ens indre dæmoner og måske finde sig selv. Fortællingerne giver samtidig et råt og dragende billede af et liv på Grønland.

Mød Kim Leine ved Nordisk Litteraturtræf den 2. november!

Der vil være bogsalg og mulighed for at få bøgerne signeret af forfatteren. Få en god lang aften ud af det med både mad og forfatterarrangement! Der er pause undervejs og der kan købes forskellige sandwich, drikkevarer og kage.

Nordisk Litteraturtræf er arrangeret af Verdenslitteratur på Møn i samarbejde med Fanefjord Skovpavillon.

Pladserne er unummererede.

Læs mere om Kim Leine, Nordisk Litteraturtræf og Verdenslitteratur på Møn

Forfatterarrangement med Kim Leine kl. 19.30

Salg lukket


Menu kl. 18

Salg lukket