KIM LEMBEK – om Jón Kalman Stefánsson og Sjón

Strandgade 91, 1401 København
19 jun 2021 kl. 13:00 - 14:30
Super arrangør

Hør oversætter og litteraturformidler Kim Lembek fortælle om de romanaktuelle forfattere Jón Kalman Stefánsson og Sjón 


Kim Lembek modtog tidligere i år Dansk Oversætterforbunds Ærespris 2020 for sit omfattende virke som oversætter af islandsk litteratur. Blandt de mange forfattere, han har givet dansk stemme, er Sjón og Jón Kalman Stefánsson. Med udgangspunkt i deres aktuelle romaner fortæller Lembek om deres forfatterskaber og sit arbejde med at oversætte dem.

Stjernernes knitren
Romanen Stjernernes knitren udkom i Island i 2003, og med den slog Jón Kalman Stefánsson (født 1963) for alvor sit navn fast som en af Islands helt store forfattere. Kalman Stefánssons skrift er suggestiv, drømmende og barsk, fuld af vejrlig og sort kaffe. I Stjernernes knitren er vi tilbage i barndommens verden hos en 7-årig dreng, der lige har mistet sin mor, og som søger tilflugt i sin egen magiske parallelverden, ligesom han henter næring i den trygge bedstemors fortællinger.

Korngult hår, grå øjne
Sjón (født 1962) er en af Islands mest prisbelønnede forfattere. I 2005 fik han Nordisk Råds Litteraturpris for folkeeventyret Skygge-Baldur. I 2016 kom den digre og anmelderroste CoDex 1962, som kom på dansk i 2019. Den aktuelle udgivelse, romanen Korngult hår, grå øjne udspiller sig i efterkrigstidens Island, hvor drengen Gunnar bliver tiltrukket af den nationalsocialistiske bevægelse, der dyrkes bag lukkede døre.

Praktisk info
Arrangementet varer i alt 90 minutter. Efter foredraget, der varer ca. 60 minutter, svarer Kim Lembek på spørgsmål fra salen. Der er café og bogsalg i salen, der åbner 45 minutter før det starter. Arrangementet præsenteres af vores litteratursalon NordOrd i samarbejde med Islands Ambassade og indgår i Christianshavns Bogfestival 2021.

COVID-19
Alle vores arrangementer afholdes iht. gældende retningslinjer for kulturarrangementer med siddepladser. Af samme årsag er der et meget begrænset antal billetter per arrangement. Desuden beder vi jer møde op i god tid og vise hensyn til hinanden. Husk også dit coronapas og mundbind.

Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke