Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

KIM LEMBEK – om Jón Kalman Stefánsson og Sjón

Afholdt event

KIM LEMBEK – om Jón Kalman Stefánsson og Sjón

Fra DKK 45,00

Sted

Dato

19 jun 2021 kl. 13:00 - 14:30

Beskrivelse

Hør oversætter og litteraturformidler Kim Lembek fortælle om de romanaktuelle forfattere Jón Kalman Stefánsson og Sjón 


Kim Lembek modtog tidligere i år Dansk Oversætterforbunds Ærespris 2020 for sit omfattende virke som oversætter af islandsk litteratur. Blandt de mange forfattere, han har givet dansk stemme, er Sjón og Jón Kalman Stefánsson. Med udgangspunkt i deres aktuelle romaner fortæller Lembek om deres forfatterskaber og sit arbejde med at oversætte dem.

Stjernernes knitren
Romanen Stjernernes knitren udkom i Island i 2003, og med den slog Jón Kalman Stefánsson (født 1963) for alvor sit navn fast som en af Islands helt store forfattere. Kalman Stefánssons skrift er suggestiv, drømmende og barsk, fuld af vejrlig og sort kaffe. I Stjernernes knitren er vi tilbage i barndommens verden hos en 7-årig dreng, der lige har mistet sin mor, og som søger tilflugt i sin egen magiske parallelverden, ligesom han henter næring i den trygge bedstemors fortællinger.

Korngult hår, grå øjne
Sjón (født 1962) er en af Islands mest prisbelønnede forfattere. I 2005 fik han Nordisk Råds Litteraturpris for folkeeventyret Skygge-Baldur. I 2016 kom den digre og anmelderroste CoDex 1962, som kom på dansk i 2019. Den aktuelle udgivelse, romanen Korngult hår, grå øjne udspiller sig i efterkrigstidens Island, hvor drengen Gunnar bliver tiltrukket af den nationalsocialistiske bevægelse, der dyrkes bag lukkede døre.

Praktisk info
Arrangementet varer i alt 90 minutter. Efter foredraget, der varer ca. 60 minutter, svarer Kim Lembek på spørgsmål fra salen. Der er café og bogsalg i salen, der åbner 45 minutter før det starter. 

Arrangementet præsenteres af vores litteratursalon NordOrd i samarbejde med Islands Ambassade og indgår i Christianshavns Bogfestival 2021.

COVID-19
Alle vores arrangementer afholdes iht. gældende retningslinjer for kulturarrangementer med siddepladser. Af samme årsag er der et meget begrænset antal billetter per arrangement. Desuden beder vi jer møde op i god tid og vise hensyn til hinanden. Husk også dit coronapas.

Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen

Lokation

Nordatlantens Brygge Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .