​Kink Gong (FR) + Jaleh Negari

12 sep 2018 kl. 20:00 - 22:00

Alice, Nørre Allé 7, 2200 København

Dørene åbner kl 19

Kink Gong (FR)

Kink Gong udfordrer begreber om tid, sted og etnicitet, når han forvandler østasiatiske feltoptagelser til psykedeliske ambiente lydcollager. Jaleh Negari (Eget Værelse) er tilføjet som support.

Under aliaset Kink Gong gemmer sig den franske musiketnolog og kunstner Laurent Jeanneaus fascinerende dokumentationsprojekt af forsvindende og truet etnisk minoritetsmusik. Siden starten af 90’erne har han, på tværs af især det sydøstlige Asiens bakker og dale, foretaget timevis af feltoptagelser med en kontaktmikrofon og indsamlet et hav af folkemusik, hvoraf meget aldrig er dokumenteret før. De næsten 160 samlinger af oprindelig musik fra bl.a. Laos, Vietnam, Kina, Thailand og Afrika udgivet på primært Jeanneaus eget label, SUBLIME FREQUENCIES, gør Jeanneau til en af de mest dedikerede feltoptagere for regionen.

Sideløbende med sit musiketnologiske virke re-komponerer og transformerer Kink Gong sine feltoptagelser til nye eksperimenterende soundscapes, som på magisk vis åbner op for hidtil ukendte lydlige territorier. I sin interaktion med optagelserne vrider og kombinerer han flere traditioner, hvor bl.a. mødet mellem cambodiansk gongmusik, mellemøstlige strengeinstrumenter og kinesiske skolesange får en helt fjerde verden til at blomstre op. Jeanneau anvender generelt hele stereospektret i sine kompositioner og bevæger sig inden for både avantgardistiske lydkollager over abstrakte repetitive passager til mere harmoniske stykker. Den skæve og psykedeliske musik skubber til lytterens forståelse af tid og geografisk lokalitet, og genanvendelsen af de mange feltoptagelser udfordrer begreber som etnicitet og autenticitet.

Jeanneau afholder løbende workshops og masterclasses, hvor han bl.a. gennem lyd- og videooptagelser fortæller om sin faglige og kunstneriske praksis og sine mange rejseoplevelser. I forbindelse med koncerten på ALICE kan du dagen inden opleve ham til en artist talk på RMC.


Jaleh Negari

Musiker og komponist Jaleh Negari præsenterer ny musik i soloformat. På det roste debutalbum “Arch Waves” (Eget Værelse, 2016) udforsker Negari med et instrumentarium af gong’er, syngeskåle, fundne metalobjekter, granulare klaverflader, saxofoner og keyboards et knitrende spændingsfelt. Reallydsoptagelser, samplere og synths supplerer den spektralt orienterede musik, der bevæger sig fra det glatte og ambiente til det højintense rytmisk mættede. Negari er bl.a. kendt som trommeslager i grupperne Selvhenter og Pinkunoizu, som medlem af performancegruppen Meshes og som medstifter af kunstnerkollektivet Eget Værelse.

standard

Salg lukket