spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Kirke, Klima og Social Retfærdighed

Afholdt event

Kirke, Klima og Social Retfærdighed

Fra Gratis

Sted

Dato

08 okt 2021 kl. 10:00 - 15:30

Beskrivelse

Velkommen til Grøn Kirkes konference 2021

Overskriften for konferencen er ”Kirke, Klima og Social Retfærdighed”, og til at understrege temaet har vi inviteret Biskop Thomas fra den koptisk-ortodokse kirke i Egypten til at være gæstetaler. Derudover har vi inviteret en række lokale og internationale talere med, der sikrer et spændende og relevant program.

Kirke og klima i et globalt udkig

Biskop Thomas vil både fortælle om, hvordan klima og social retfærdighed hænger sammen i kirken i Egypten, men også hvordan vi på en holistisk, teologisk måde kan gå til dette. For har kirken ikke netop noget unikt at byde ind med i denne sammenhæng? Det bliver vi bl.a. klogere på, når Birthe Juel Christensen, Folkekirkens Nødhjælp, giver sit perspektiv på kirkens rolle internationalt. Det internationale bliver konkretiseret, når Catrine Shroff, Green Churches Kenya, fortæller historien om, hvordan Grøn Kirke i Danmark blev inspiration for en søsterorganisation i Kenya.

Lokal inspiration og konkret viden

På konferencen vil vi også tage pulsen på nogle af de lokale, grønne kirker, så vi oplever, hvordan netværket lever i hverdagen her i Danmark. Der vil være konkret viden og praktisk erfaring at tage med sig hjem fra vores seminarer, hvor oplægsholderne med teologiske og praktiske eksempler underviser om, hvordan du kan tale om skabelsesteologi i gudstjenesten, hvordan du kan snakke tro og klimaangst med den yngre generation, eller du kan få et indblik i det nordiske og europæiske arbejde med kirke og klima.

Et styrket netværk og nye kontakter

Grøn Kirkes konference henvender sig først og fremmest til vores netværk af grønne kirker, men også til alle andre med interesse for spændingsfeltet mellem kirke og klima. Vi ønsker at byde velkommen til et økumenisk bredt deltagerfelt, hvor der vil være noget både for kirkernes ansatte og frivillige, og for organisationsfolk og andre interessenter/interesserede.

---

Program

10.00-10.30   Ankomst samt registrering af deltagere

10.30-10.45      Velkomst og introduktion til dagen

10.45-11.30      En hilsen fra Grøn Kirke og inspiration fra det grønne netværk

Formand for Grøn Kirke Arbejdsgruppen, Keld Balmer Hansen, fortæller nyt om projekter og de store linjer i Grøn Kirkes landsdækkende netværk. Haslev Kirke og Simon Peters Kirke i Kolding fortælle historier fra hverdagen som grøn kirke.

11.30-12.20      Seminarer – Få input og inspiration til det grønne arbejde. Du kan deltage i ét seminar.

      • Unge, klima og kirke v. Therese Møller, præst i ungdomskirken uKirke på Vesterbro.
        Kan kirken snakke med unge om klimakrisen, og hvordan kan kirken være platform og danne fællesskab for sådan en snak? Har kristendommen noget at byde ind med i forhold til unges klimaangst og fremtidsbekymringer?
      • Den grønne teologi i gudstjenesten v. Sognepræst Martin Ishøy, Skt. Jørgensbjerg Kirke
        Hvad er ”grøn teologi”, og hvordan kan en gudstjeneste og forskellige andagter indeholde ”grøn teologi”? Få konkrete ideer til, hvordan du selv kan strikke en ”grøn gudstjeneste” sammen – hvilke temaer kan fx bringes i spil, og hvilke problematikker findes der?
      • De grønne kirker i Europa v. Per Ivar Våje, rådgiver i Kirkerådet i Den Norske Kirke og moderator i det Europæiske klimanetværk ECEN.
        Få et indblik i, hvad der sker i kirkerne i Norge og resten af Europa på det grønne område. Den Norske Kirkes arbejde med grøn omstilling har været til stor inspiration for begyndelsen på Grøn Kirke  netværket i Danmark. Desuden arbejder ECEN med at skabe grønt, teologisk materiale, promovere  Skabelsestiden og ellers at inspirere kirkerne i Europa til at værne om skaberværket.

12.20-13.00     Frokost  - Vi får serveret en vegetarisk frokost.

13.00-14.10     Kirkens rolle i et internationalt perspektiv

      • Kirkens ansvar i et forandrende klima v. Birthe Juel Christensen, Folkekirkens Nødhjælp
        Hvorfor skal kirken engagere sig i klimaet og verdensmålene herhjemme og ude i verden?
      • Hvordan Grøn Kirke blev inspiration til ”Green Churches” i Kenya, og hvad vi kan lære af Kenya. v. Catrine Shroff stifter af non-profit organisationen Mwangaza light og Green Churches Kenya (Zoom)
        Danmark vil gerne være et foregangsland med løsninger for grøn energi, men måske kan vi også være det som grønne Kirker? Og måske endnu vigtigere kan vi lære noget af andre?

14.10-14.30     Kaffepause

14.30- 15.15     Hvordan hænger kirkens rolle, klimakrisen og social retfærdighed sammen? v. Biskop Thomas fra den koptisk-ortodokse kirke i Egypten. (Zoom)
Et holistisk, teologisk syn på sammenhængen mellem kirke, klima og social retfærdighed med praktiske eksempler fra den koptiske kirkes arbejde i Egypten

15.15-15.30      Andagt og afslutning på Grøn Kirkes konference.


---

Om Biskop Thomas
Biskop Thomas har bl.a. grundlagt retrætestedet Anafora i ørkenen mellem Kairo og Alexandria. På Anafora er visionen at løfte mennesket op, hvilket de f.eks. gør ved at uddanne lokale bl.a. i økologisk landbrug, og ved at de tilbyder et frirum fra byens larmende hverdag. Den ortodokse tradition og arbejdet på Anafora giver mange spændende perspektiver på sammenhængen mellem omsorg for vores medmennesker og omsorg for skaberværket – både på et teologisk og praktisk plan. Biskop Thomas var også gæst på Himmelske Dage på Heden i 2019. Læs mere om besøget her.

Deltagelse og tilmelding
Til konferencen håber vi at se repræsentanter fra grønne kirker i hele landet samt øvrige med interesse for kirkens grønne arbejde og social retfærdighed. Både præster, menighedsrådsmedlemmer, kirkelige organisationer og lægfolk er inviteret.
Bemærk, at partnerskabskirker allerede er sikret gratis deltagelse for op til to deltagere. Læs mere om, hvordan I kan blive partnere her

Vi glæder os til at se jer d. 8 oktober!

Arrangør

Lokation

Haslev Kirke Haslev Kirke, Kirkepladsen 8B, 4690 Haslev

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .