Klassikerklubben Amager: Litteratur der smitter - om epidemiernes litterære klassikere

Jemtelandsgade 3, 2300 København
29 sep 2021 kl. 19:00 - 21:00
Billetter DKK 30,00
Billetter DKK 30,00

Coronavirussen har gjort de klassiske værker om sygdom aktuelle igen. Mens vi har siddet derhjemme og oplevet pandemiens udvikling, har vi rådført os hos skønlitteraturen og klassikerne, skatkammeret af gode historier, for at finde ord i en tid, hvor dagligdagens sprog ikke længere rækker.

Mange forfattere har tidligere forsøgt sig i lignende situationer, f.eks. Giovanni Boccaccios Dekameron, hvor ti unge mennesker flygter fra pesten i Firenze og underholder hinanden med historier om alt fra kærlighed og erotik til bedrag og hævn. Eller i Albert Camus’ Pesten, hvor den algierske havneby Oran rammes af et pestudbrud, der skubber en lokal læge ud i en umulig kamp mod denne mystiske infektion. Sygdomsfortællingerne er betragtninger af menneskets værdighed og empati i lyset af absurde lidelser og samfundets kollaps – og har vist sig at være lige så aktuelle i dag, som dengang de blev skrevet.

Nu inviterer vi jer med på en rejse i det skønlitterære pandemi-skatkammer med lektor og litteraturanmelder Erik Skyum-Nielsen.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke