Klassisk koncertrække: Rytme #1

26 sep 2019 kl. 19:30 - 21:00

Nivaagaards Malerisamling, Gammel Strandvej 2, 2990 Nivå

Koncertrække: Rytme, Harmoni og Melodi

Nivaagaards Malerisamling præsenterer i efteråret 2019 en særlig koncertrække kurateret og præsenteret af Nikolaj Koppel med pianist Alexander McKenzie ved flyglet og gæster fra musikkens og ballettens verden.

Musik og billedkunst har meget tilfælles. Et maleri er ofte komponeret ud fra en særlig rytme, og de enkelte former og farver indtræder i en samlet harmoni eller disharmoni. Tilsvarende findes også i musikkens sprog nogle grundelementer, der ligger bagved en kompositions fortælling og følelse. Fæl- les for musikken og billedkunsten er også, at værkerne som oftest taler til os uden ord og på tværs af alle grænser. I denne koncertrække udforsker Nikolaj Koppel sammen med pianist Alexander McKenzie tre af musikkens helt grundlæggende elementer: Rytme, harmoni og melodi. Undervejs hører vi skønne musikalske værker, både i uddrag og i deres helhed, fra vidt forskellige genrer og perioder.

Koncerterne med tilhørende præsentationer af Nikolaj Koppel finder sted i Malerisamlingens Søjlesal, omgivet af mesterværker af L.A. Ring og H.A. Brendekilde.

Pris pr. koncert: 200 kr. Halv pris for årskortholdere.
Er du årskortholder til Nivaagaards Malerisamling: køb billetten til 100 kr. Medbring din billet og årskort til fremvisning på museet.

RYTME
- TORSDAG 26. SEPTEMBER KL. 19.30
HARMONI
- TORSDAG 24. OKTOBER KL. 19.30
MELODI
- TORSDAG 14. NOVEMBER KL. 19.30

Cafeen serverer aftenens ret før koncerten.
Bordbestilling nødvendig: cafe@nivaagaard.dk, tlf. 53 85 10 17 eller benyt tilbud beskrevet nedenfor:

Billetto særtilbud: Hvis du booker og betaler aftenens ret på forhånd via Billetto, får du kaffe og dessert oveni.

Prisen for en almindelig billet til koncerten er 200 kr. For fuld pakke med koncert, aftenens ret, kaffe og kage 325 kr.
Prisen for en årskortholder billet til koncerten er 100 kr. For fuld pakke med foredrag, aftenens ret, kaffe og kage 225 kr.