spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Klingra @ Koncertkirken - releasekoncert!

Afholdt event

Klingra @ Koncertkirken - releasekoncert!

Fra DKK 180,00

Sted

Dato

15 apr 2023 kl. 20:00 - 23:00
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere

Beskrivelse

Klingra debuterer med indie-klassisk Nordatlantisk drama


Ud af en række anerkendte bands er vokset ensemblet Klingra, som består af syv rutinerede musikere. Nu debuterer de med det atmosfæriske værk …eftir om at være ladt tilbage og som kan opleves live på deres turné rundt i Norden. Inspirationen kommer både fra de intense historier fra Færingehavnen på Grønland og fra lysten til at skabe et rum med ro i en forjaget tid. 

Medlemmerne har rejst verden rundt med prisvindende bands inden for især folk og rock. Men netop disse musikere har været draget af en lyd så radikalt anderledes, at de har dannet et parallelt orkester. Klingra er mørkere, mere elektronisk funderet og de skriver ikke sange i traditionel forstand. De skriver segmenter – selve kalder de genren ”indie-klassisk.” 

Musikken udspiller sig i et skumringfuldt grænseland hvor klassiske lydlandskaber og elektroniske elementer blander sig med rockens energi i lange sammenhængende passager der organisk går fra ambient og skrøbelig minimalisme til store energiudlandninger; smukke og rørende melodier væver sig ind over komplekse og matematiske strukturer.

Det hele bliver spillet frem af bandets syv profilerede musikere, heriblandt Eivörs faste side-man Mikael Blak og pedalsteel-guitaristen Maggie Björklund, der har været en del af Jack Whites band. 

Tekst og komposition er skabt i samarbejde mellem Dánjal á Neystabø, der især har stået for lyrikken, og Kim Rafael Nyberg, der især har stået for musik. Nyberg, der også er frontfigur i det DMA- og Carl Pris-vindende orkester Afenginn, har arbejdet med at strække tiden, at skabe mønstre og gentagelser, som skaber en tilstand af ro samtidig med, at lytteren bliver holdt fast. 

”Alt går stærkt i dag, og det er svært at holde fokus. Så det er et forsøg på selv at komme ned i gear og blive i en stemning i længere tid. For eksempel ved at holde en enkelt synthtone eller arbejde i langsomme tempi. Hvor det handler om at spidse ørerne og kalibrere opmærksomheden mod nuancer, samt at blive forført af musikken. Bliver man i samme stemning, kan man få adgang til et følelsesapparat, som ellers står ovre i et hjørne og er slukket. Musikken her forsøger at give plads, men tanken er samtidig, at man ikke skal falde hen. Derfor er der uforudsigeligt i det cykliske kompositioner,” siger Kim Nyberg. 

Live byder Klingra på en følelsesladet og bevægende musikalsk oplevelse, hvor helheden er større end de enkelte dele. Et nærværende og velspillende orkester, der har skabt sit eget lille rum, hvor de med stor omhyggelighed ransager hver krog og er tæt knyttet af

en dyb spilleglæde. Jo tættere du lytter, jo mere ræsonnerer deres finesser.

Fakta

Klingra består af:

Dánjal á Neystabø: klaver, keys, vokaler
Kim Rafael Nyberg: keys, guitar, vokaler
Heðin Ziska Davidsen: guitar, elektronik, synths

Maggie Björklund: pedal steel guitar
Mikael Blak: bas, synths, elektronik
Knut Finsrud: trommer, percussion
Roma Komar: lyd, trompet

Klingra deler navn med et Afenginn-album fra 2019. Det var arbejdet med det album, som inspirerede Nyberg til at skabe et nyt orkester. Afenginn fortsætter som hidtil. 

Med Afenginn har Kim Nyberg udgivet syv albums og spillet over 700 koncerter i Europa, USA og Australien. Gruppen har vundet fem Danish Music Awards World og tre Danish Music Awards Folk samt en Carl Prisen og en DMF’s Livepris.

Arrangør

Lokation

KoncertKirken Blågårds Plads, Blågårds Pl. 6A, 2200 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .