eventet sluttede

Knud Rasmussen og et nyt syn på Arktis

DKK 80,00

Sted

Dato

28 okt 2021 kl. 19:30 - 21:00

Beskrivelse

En stor del af den viden danskerne i første halvdel af det 20. århundrede havde om Grønland og Arktis fik de gennem formidlingen af Knud Rasmussens og hans kollegaers ekspeditioner og oplevelser. Før da var den almene viden om de nordligste egne af verden yderst sparsom, og mulighederne for at rejse til disse egne tilsvarende begrænsede. I starten af 1900-tallet ændrede dette sig så småt. Den Danske Litterære Grønlands-Ekspedition skabet i Danmark et nyt syn på Grønland, og væddeløbet for at blive første mand på Nordpolen gjorde det samme internationalt. Herefter leverede en række arktiske ekspeditioner en større og større viden og indsigt, og vores billede af de fjerne arktiske egne ændrede sig i takt med det.

Foredraget afdækker den nye viden om Arktis, og behandler Knud Rasmussens ekspeditioner, der i høj grad bidrog til det nye og ændrede syn på Grønland og de arktiske områder – et billede der i nogen grad stadig gør sig gældende i dag.

Arrangør

Torup Bogby Folkeuniversitet er stiftet i 2020 og tilsluttet Folkeuniversitetets Komitestyrelse.

Folkeuniversitetets formål er at afholde foredrag og kurser om forskningens resultater og metoder. Underviserne er universitetsuddannede eller har en særlig kompetence. De skal desuden være godkendt af en styrelse for folkeuniversiteterne. Der forudsættes ingen forkundskaber eller baggrundsviden for at deltage i undervisningen, og der aflægges ingen eksaminer. Undervisningen foregår, så alle kan være med.

Torup Bogby Folkeuniversitet er tæt forbundet med Torup Bogby, Danmarks første bogby med salg af brugte kvalitetsbøger og afholdelse af forfatterarrangementer.

Formålet med både Torup Bogby og Torup Bogby Folkeuniversitet er at støtte det gode og perspektivrige liv på landet. Bogbyen muliggør et rigere åndsliv og Folkeuniversitetet bidrager med kulturelle aktiviteter, der styrker det lokale fællesskab.

Lokation

Torup Forsamlingshus Torup Forsamlingshus, Hågendrupvej 6a, 3390 Hundested

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .