KØBENHAVN: ISLANDS HOMOHOVEDSTAD? – foredrag på Regnbuedage

Strandgade 91, 1401 København
19 aug 2021 kl. 17:00 - 18:00
Super arrangør
Billetter DKK 45,00 - DKK 60,00
Billetter DKK 45,00 - DKK 60,00

København: Islands homohovedstad?

Foredrag ved Ásta Kristín Benediktsdóttir

Den islandske LGBTIQ-bevægelse har i mange henseender været succesfuld i de senere år og gennemgået betydelige forandringer siden 1970’erne. I midten og slutningen af det 20. århundrede var der derimod mange bøsser, lesbiske og andre queer-mennesker, der forlod Island på grund af homofobi, snæversyn og forskellige begrænsninger, der relaterer til Islands lave befolkningstal, og flyttede til storbyer på det europæiske fastland eller i USA.

I dette foredrag vil Ásta Kristín Benediktsdóttir diskutere fortællingen om ”Den store flugt” med særlig fokus på København og de forskellige roller, som Islands tidligere hovedstad har spillet i "seksuelle flygtninges" liv. Hvorfor rejste de, og hvad fandt de?

Ásta Kristín Benediktsdóttir
Ásta Kristín Benediktsdóttir er postdoc i islandsk samtidslitteratur ved Islands Universitet. Blandt hendes primære forskningsområder er queer-litteratur og -historie, og hun er tidligere Parade Manager ved Reykjavik Pride.

NB. Foredraget er på engelsk og varer 60 min (inkl. spørgetid).

Arrangementet præsenteres i samarbejde med Islands ambassade og indgår i Nordatlantiske Regnbuedage. Læs mere på nordatlantens.dk/regnbuedage


Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.

Copenhagen 2021 
Nordatlantiske Regnbuedage 2021 præsenteres i samarbejde med Islands Ambassade, Grønlands Repræsentation, Humanity in Action samt Awake Consulting og i partnerskab med Copenhagen 2021 - WorldPride og EuroGames.

#YouAreIncludedVil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke