Kom du længere ind i kroppen - og længere ind i din yoga

02 nov 2019 kl. 13:00 - 15:30

Streetyoga, Gasværksvej 15 D, 1656 København V

I denne række af workshops kommer du længere ind i kroppen - og længere ind i din yoga. Hver workshop har et specifik tema: du kan enten være med på dem alle - eller vælge den/dem, du har lyst til.

Bagoverbøjninge: 2. november 2019/kl.13-15.30/Streetyoga Vesterbro

Vi kigger på anatomien bag: hvad er det egentlig man laver, når man bøjer bagover - hvor skal man aktivere sine muskler, og hvor skal man forlænge og strække?

Vi undersøger forskellige måder at lave bagoverbøjninger på: fra de restorative og yin-inspirerede til de mere dynamiske. Du kan forvente at blive klogere på, hvordan din ryg fungerer - og samtidig få mulighed for at prøve kræfter med nogen af de dybere bagoverbøjninger, som man ikke når på en almindelig flowklasse. Og så går du forhåbentlig derfra med en oplevelse af, hvorfor man kan blive helt afhængig af bagoverbøjninger.

Hofter: 23.nov 2019/kl.13-15.30/Streetyoga Vesterbro

Vi kigger på anatomien omkring dit hofteled, og på hvad det vil sige at “åbne hofterne”. Vi undersøger forskellige måder at smidiggøre dine hofter på - både gennem længere hold og dynamiske flows. Vi gennemgår også nogen af mest interessante siddende stillinger - og prøver kræfter med nogen af de dybere hofteåbnere. På workshoppen får du forslag til hvilke hoftestræk, der vil være gode for dig at lave derhjemme, hvis du gerne vil have mere åbne hofter - for åbne hofter tager tid :-)

Håndstand og armbalancer: 7.marts 2020/kl.13-15.30/Streetyoga Vesterbro

Vi nørder håndstand fra hænder til tåspidser. Vi laver styrkende drills og dykker ned i alignment. Sammen udformer vi et kort program bestående af opvarmende øvelser og muskelopbyggende drills, som du kan fortsætte med at lave derhjemme, så du på sigt kan blive stærk og stabil nok til at lave håndstand i det fri (eller bare på din yogamåtte).

Flow: 18.April 2020/kl.13-15.30/Streetyoga Vesterbro

Vi undersøger, hvordan du kan få mere flow i din yoga. Vi bygger både styrke til at kunne lave overgangene mellem stillinger mere smidigt og blødt, samtidig med vi kigger nærmere på forskellen mellem at grounde og forlænge og hvordan de to begreber kan forøge bevægelseskvaliteten i din praksis. Derudover undersøger vi, hvordan åndedræt, opmærksomhed og tilstedeværelse i kroppen er afgørende faktorer for, hvornår din yoga flyder og hvornår den føles hakket og tung. Du kan forvente at svede igennem og lave lækre flows.

Fascia/bindevæv: 16.Maj 2020/kl.13-15.30/Streetyoga Vesterbro

Fascia - bindevæv - er et hypet ord i yogaverden. I denne workshop kigger vi på, hvad det er - og hvordan man kan arbejde med det. Vi undersøger særligt yin-inspirerede og restorative stillinger samt teknikker hentet i myofascial release. Du kan forvente at få strukket hele kroppen igennem, få udfordret din tålmodighed under de lange hold, og blive klogere på alt det, man laver - og alt det, man lader ske - når man ligner een, der bare ligger og slapper af.

Alle workshops afholdes af Kirstine K. Høgsbro.

Du kan enten tilmelde dig til alle 5 workshops eller vælge den/dem du gerne vil på. Vil du på alle 5 koster det 1250,-, hvis du køber dem enkeltvis koster de 350,-.

Niveau: Det er en god idé at være bekendt med de vigtigste grundstillinger indenfor yoga - og det er fordel at kunne lidt mere end det. Men som udgangspunkt er alle velkomne - er du alligevel i tvivl om workshoppen er noget for dig, er du velkommen til at skrive til Kirstine.

Kirstine har dyrket yoga siden 2000. De første 13 år lavede hun næsten udelukkende astangayoga, men siden 2013 har hun ladet sig inspirere af adskillige former for yoga: alt fra yinyoga til hathayoga til de mere moderne yogaformer. Hendes egen praksis er legende, stærk og grundig - og sweet. Workshoppene afspejler hendes kærlighed til alt fra håndstande til lange hold i Yin-stillinger, og på workshoppene deler hun ud af alt det, hun selv har lært, siden hun stod i hendes første hund-hoved-ned.

Hvis du ikke kender Kirstine, kan du tjekke hendes instagramprofil ud: @yogapersondoingyoga hvor hun deler de ting, hun selv arbejder med i sin egen praksis. Du kan også komme til een af hendes ugentlige timer på Streetyoga.

Kirstine er uddannet cand.psyk, men har siden 2011 levet af at skrive dramatik - og lave yoga. Hver eneste dag.