Kom til #100meter middag på Folkemødet 2016

18 jun 2016 kl. 19:00 - 21:00

BL's Dome, Folkemødet, 3700 Allinge

OPDATERET 7. juni: #100meter - Restaurant Green Solution House og Marschall er nu UDSOLGT. Stadig billetter til Christianshøjkroen! Muligvis flere til salg i folkemøde-ugen...

Du inviteres hermed til årets længste demokrati-middag – inkl. fællessang – på Folkemøde 2016!

#100meter middag - lørdag 18. juni, kl. 19-21 - ved hovedscenen på Folkemødet!

100-meter middagen blev med stor succes lanceret sidste år på folkemødet. Igen i år afvikler vi - igen med foreningen BYHØST - det store sociale måltidskoncept, der vil samle op mod 350 mennesker. Her er det ikke debattører eller talere, der er i fokus, men samtalen omkring et lækkert bornholmsk måltid.

Dine værter vil være Lokale- og Anlægsfonden, Arkitektforeningen, Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation og BL - Danmarks Almene Boliger.

Langbordsmiddagen vil slange sig fra BL’s Dome ved Cirkuspladsen foran hovedscenen. Arrangementet er indbegrebet af folkemødets ånd. Ligesom folkemødet er langbordet et demokratisk forum og et dialogbaseret mødested. Under middagen vil vi gerne snakke med dig om samskabelse og fællesskab.

Gæsterne til langbordsmiddagen vil bestå af inviterede politikere, embedsmænd, samarbejdspartnere til de fire værtsorganisationer og så forhåbentligt en helt masse folkemødedeltagere, der har lyst til at snakke og spise god mad.

Vi ser frem til at snakke og spise med dig!

Middagen begynder kl. 19 og leverandørene og menuerne er føgende:

Green Solution House - Green Solution House restaurant er et sted hvor bæredygtighed, velsmag og gode Bornholmske råvarer spiller sammen. I køkkenet står køkkenchef Kasper Beyer og serverer klassiske retter med et moderne tvist – baseret på lokale og økologiske råvarer. Til Folkemødet byder Kasper også på en menu, hvor smagen af Bornholm kommer til at spille hovedrollen i et lækkert 3-retters måltid.

Forret -Røget makrel fra Arnager røgeri med æble-radisse- kærnemælk-løvstikke olie.

Hovedret - Sprængt kyllingebryst fra (hoppeballe) med asparges- lokale kartofler-hjertesalat-estragon.

Dessert - Bornholmske jordbær med vanille creme-makron crumble-lakrids.


Mikkel Marshall - Mikkel Marschall er initativtager og ejer af Danmarks største kokkekonkurrence og har en fortid fra de fineste danske gourmet- og Michelin-restauranter: La Rosetta, Henne Kirkeby Kro, Søllerød Kro, Formel B, Restaurant Herman og Kadeau Bornholm, hvor han var køkkenchef. Mikkel serverer en 3-retters menu på Folkemødet 2016.

Forret - Tatar på dansk kalv - syltede bornholmske urter

Hovedret - Labskovs med nye grøntsager

Dessert - Rødgrød med fløde


Christianshøjkroen - Christianshøjkroen serverer gourmetmad, der er enkel og lige til af friske lokale råvarer. Udgangspunktet er god mad i øjenhøjde, baseret på godt håndværk, fantasi og det sæsonen byder på lige nu. Til 100 Meter Middag gælder den samme madfilosofi, så menuen hos Christianshøjkroen, kommer til at smage af årstid og lokalproduceret kvalitet.

Forret - Bornholmske kartofler - Løvstikke - Kyllingeskind - Svaneke æggeblomme - Malt - Sylt - Urter

Hovedret - Bornholmersvinefilet - Hvidløg - Løg - Vinaigrette - Vilde urter

Dessert - en lille macarron med havtorn/chokolade creme


#100meter - Restaurant Green Solution House

Salg lukket

#100meter - Restaurant Mikkel Marschall

Salg lukket

#100meter - Restaurant Christianshøjkroen

Salg lukket