Kombuchasmagning og levende kursus

15 jul 2018 kl. 10:30 - 12:30

BIRKEMOSEGAARD. Gårdbutik, Køkken og Landbrug, Oddenvej 165, 4583 Sjællands Odde


Vi har arbejdet med fermentering i mange år efterhånden, og i vores mad finder man ofte fermenteret elementer - og særlig honning, som har en helt særlig evne til at indfange sæsonen dufte fra naturen.

Kombucha er en anden fermentering, som vi har fast på kortet. Kombucha er oprindeligt fermenteret te, der starter ved hjælp af en kultur - en SCOBY (Symbiotic Colony of Bateria and Yeast ), og stammer oprindelig fra asien, hvor den kan spores tusinde år tilbage.

Klassisk kombucha er lavet på te, men hos os bruger vi elementer fra naturen omkring os, når vi brygger vores kombucha. Sommertider søder vi med honning, så hedder drikken en Jun og er mild og fin i sin smag af honning og blomster. Vi passer dagligt vores kombucha og jun - fodre dem, smager og justerer. Når de smager dejligt kommer vi dem på flakser med låg og karboniserer dem herved, så de får en fin perlende brus.
Komcuha og jun er et meget fint alternativt til vin. Nogle er søde, andre er mere vinøse - alle er ekstremt sunde med et høj niveau af mælkesyrebakterier.

Kom og smag og lær mere om kombucha når vi afholder vores tilbagevendende søndagskurser hele sommeren.

Vi starter formiddagen med en smagning og introduktion - hvad er fermentering og hvad sker der i en kombucha. Herefter taler vi om sæson og smage og dufte i naturen nu - hvad kan kommes på flaske. Herefter får alle en SCOBY og et fint glas, og komponerer en kombucha til at tage med hjem.

Vi afslutter formiddagen med en kartoffelmad og et dejligt levende glas vin i køkkenet.

Søndag kl.10.30-12.00

Pris 330kr
Børn under 12 kan deltage gratis i følgeskab med en voksen.


Ticket 591862

Salg lukket