KOMPLEKS AUTISME

KOMPLEKS AUTISME

Billetter fra DKK 1.850,00

Sted

Dato

07 sep 2023 kl. 09:00 - 15:30

Beskrivelse

OM KURSET​​

Vi har i Danmark en veludviklet autismepædagogik med retningslinjer og metoder ved klassiske autismespektrumsforstyrrelser (ASF).

Men samtidig er en meget stor andel af mennesker på autismespektret kendetegnet ved dobbeltdiagnoser og sammensatte udfordringer, som ikke kan forstås indenfor en ren autismepædagogisk ramme: Kompleks autisme,

med andre ord.

Det stiller store krav til fleksibilitet og bredde i den pædagogiske tilgang og værktøjskasse for at sikre,

at denne målgruppe kommer i trivsel og læring. Samtidig er det en målgruppe, hvor man ofte ser kompetencer, man ikke forventer indenfor autismespektret.

Det bliver derfor vigtigt at undgå en overkompenserende autismepædagogisk indsats

på områder, hvor de ikke har brug for det

Eksempler på faktorer som kan være involveret i kompleks autisme er: Hyperaktivitet, undgåelsesadfærd, opmærksomhedsproblemer, selvregulerings- og følelsesreguleringsproblemer, urealistisk selvopfattelse, angst/ængstelighed og depressivitet, tankemylder og tvangstanker eller andre faktorer som ofte ses i relation til ASF.

På kursusdagen introduceres deltagerne til:

 • En udvidet forståelse af komplekse autismetilstande og afvigelserne fra klassisk ASF

 • De særlige udfordringer som det kan indebære for både borgeren og den professionelle

 • Pædagogiske veje, metoder og handlemuligheder som det kalder på

Kurset er en vekselvirkning mellem en mere teoretisk forståelse og refleksioner over pædagogisk praksis. De særlige pædagogiske dilemmaer, som kompleks autisme indebærer, tydeliggøres, og der peges på væsentlige værktøjer til den udvidede autismepædagogiske værktøjskasse.

Vi kigger også på nogle klassiske autismepædagogiske metoder som kan være uhensigtsmæssige i forhold til personer med kompleks autisme. Gennem konkrete praksiseksempler forbindes dagens generelle pointer med konkret pædagogisk praksis.

PROGRAM

9.00-12.00
​Oplæg om forståelse af kompleks autisme v. psykolog Jens Wilbrandt

12.00-13.00
Frokost

13.00-14.00
Konkrete dilemmaer og udfordringer ved kompleks autisme – for borgeren og den professionelle

​14.30-15.30

​Pædagogiske tilgange og værktøjer i praksis v. psykolog Jens WilbrandtJENS WILBRANDT

Jens Wilbrandt er tilknyttet Fonden Skovhaven som ekstern konsulent. Han er en spidskompetence på

sit felt, og gennemgående oplægsholder i vores workshops og kurser.

Gennem sit virke som psykolog og specialkonsulent har Jens Wilbrandt over en længere årrække arbejdet indenfor det specialpædagogiske skoleområde, i specialskoletilbud rettet mod elever med udviklingsforstyrrelser, indenfor psykiatrien og revalideringsområdet og som forsker i pædagogisk psykologi.

Han er desuden konsulent i specialrådgivnings-organisationen Viso, der yder rådgivning til kommuner i komplekse faglige sager indenfor social- og undervisningsområdet.

Som koordinator for et kompetencecenter i Svendborg Kommune har han haft rådgivende og koordinerende funktion i forhold til inklusions-rådgivning til det almene skoleområde - og i den forbindelse bistået PPR i komplekse inklusionssager.


​-----------------------------------------------------------------------


TILMELDING & FORMALIA

Deltagere: Ansatte ved det specialiserede socialområde, socialrådgivere, sagsbehandlere, lærere m.v.

Pris: 1.850,- inkl. fuld forplejning fra www.cafeværedygtig.dk hele dagen

Bemærk:

Tilmeldingen er bindende. Bliver man forhindret kan man give pladsen til en kollega.

​Deltagergebyret kan ikke refunderes, med mindre aflysning sker fra vores side.

Lokation

Fremtidsfabrikken - Jessens Mole, Jessens Mole 11, 5700 Svendborg

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .