Komponist for en dag med Mette Nielsen

10 feb 2020 kl. 09:30 - 15:00

Børnekulturhus Ama'r, Øresundsvej, 2300 København

Vi bruger en dag i komponistens værksted sammen med Mette Nielsen hvor vi skal lege, finde på og eksperimentere. I starten af dagen lytter vi til en lille koncert i koncertinstallationen HVADHVISVERDEN som Mette har komponeret musik til. Med ørene på stilke og musikken som inspiration laver vi vores egen musik. Vi udforsker i fællesskab lyde fra de ting, der er rundt om os og arbejder med, hvad musik er - hvilke lyde kan blive til musik?

Workshoppen kræver ingen forudsætninger udover lysten til at arbejde med musikkens mange udtryk.

For børn fra 10 – 13 år. Billetten er inklusiv frokost.

Dagens program:

Kl 9.30 Vi mødes i Børnekulturhus Ama'r til en kort introduktion og en leg eller to. 

Kl 10.00 går vi samlet over vores nabo Teater ZeBU, og ser koncert i koncertinstallationen HVADHVISVERDEN.

Kl ca 10.30 er vi tilbage. Vi taler kort om forestillingen og udforsker i fællesskab lyde fra de ting, der er rundt om os. Vi arbejder med, hvad musik er - hvilke lyde kan blive til musik? Hvordan virker de i forskellig rækkefølge, med gentagelser, spændingsforløb. I grupper af 2-3 laver vi små musikalske forløb af de fundne lyde. 

Kl 12.00-12.30 Vi spiser frokost sammen (i får en mail ca en uge før arrangementet med programmet og mulighed for at fortælle om eventuelle allergier og lign)

Kl 12.30-13.30 Fortsat arbejde - de små musikalske forløb færdiggøres. Hvis der er tid, kan vi notere forløbene på papir som grafiske partiturer.

Kl 13.30-15.00 Vi placerer lydene i installationen. Kan man kombinere den musik, vi komponerede før frokost med lyde, man kan lave i installationen? Grupperne placeres rundt om i installationen og beslutter i fællesskab en rækkefølge, så de små musikalske forløb kan blive til ét stort stykke.

Vi slutter med en lille fremførelse - evt. for forældrene, eller bare for hinanden.